Munkaügyek

Étkezés támogatása kedvező adózással

Szerző: Fata László
Dátum: 2013. július 2.
Rovat:

Mindig nagy sikerre számíthatnak azok a béren kívüli juttatási elemek, amelyekkel a dolgozóink étkezését támogathatjuk. 2013-ban három olyan juttatásfajta is létezik az adótörvényben, melyre 35,7% összes közterhet fizet a munkáltató, és a munkavállalók boltban élelmiszer-vásárlásra vagy étkezőhelyeken használhatják fel ezeket.
Már itt az elején érdemes megjegyezni, hogy mindhárom juttatás egymástól függetlenül használható. Szerencsés esetben tehát egy munkáltató havonta 30.000 forintot is kiadhat ilyen célra.

Távmunka vagy bedolgozói viszony?

Szerző: dr. Kártyás Gábor
Dátum: 2013. július 2.
Rovat:

Egyre terjednek az otthoni munkavégzés formái, az internet tele van az otthon végezhető munkákra szóló hirdetésekkel. Érdemes ezért áttekinteni, mi minősül távmunkának a Munka törvénykönyve alapján, hiszen jogi értelemben nem minden távmunka, amit a munkavállaló nem a munkáltató szervezetében végez.

Módosítani kell a bérprogramokat

Szerző: Ado Online
Dátum: 2013. július 1.
Rovat:

Ismét változik a Munka törvénykönyve, melynek a bérszámfejtés rendjét érintő rendelkezései 2013. augusztus 1-től lépnek hatályba. A jövőben a munkabér kiszámítása során az órabéres munkavállalók havi munkabérét nem a 174 órás átalányértékkel, hanem hónapról hónapra változó óraszámmal kell majd elszámolni munkaidőkeret alkalmazása esetén. Mindez nagyfokú körültekintést követel meg a cégek bérelszámoló munkatársaitól annál is inkább, mivel a távolléti díj számítási szabályaival ellentétben ezen szabályok betartását továbbra is vizsgálhatja a munkaügyi ellenőrzés – figyelmeztet a BDO.

Bedolgozói munkaviszony és az adókedvezmények

Szerző:
Dátum: 2013. június 28.
Rovat:

2012. június 30. napjáig a bedolgozói jogviszonyt a bedolgozók foglalkoztatásáról szóló 24/1994. (II. 25.) Korm. rendelet szabályozta. 2012. július 1. napjától a bedolgozói munkaviszonyt – az alapvető jogokat és kötelezettségeket illetően lényegében a korábbi tartalommal – a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (Mt.) 198–200. § határozza meg.

A távmunka és a bedolgozói munkaviszony különbsége

Szerző: dr. Kártyás Gábor
Dátum: 2013. június 28.
Rovat:

Egyre terjednek az otthoni munkavégzés formái, az internet tele van az otthon végezhető munkákra szóló hirdetésekkel. Érdemes ezért áttekinteni, mi minősül távmunkának a munka törvénykönyve alapján, hiszen jogi értelemben nem minden távmunka, amit a munkavállaló nem a munkáltató szervezetében végez.

Jó tanácsok közös megegyezéses távozáshoz

Szerző: dr. Kártyás Gábor
Dátum: 2013. június 28.
Rovat:

A munkaviszony bármikor megszüntethető a felek közös megegyezésével. Ilyenkor csak a feleken múlik, mikor, milyen búcsúpénzekkel és egyéb feltételekkel válnak el egymástól. Összefoglaljuk, munkavállalóként mit érdemes végiggondolni az aláírás előtt.

Minden, amit a munkaerőköltségről tudni kell

Szerző: Dihen Lajosné
Dátum: 2013. június 27.
Rovat:

A munkaerőköltség a foglalkoztatott emberi erőforrással kapcsolatban felmerülő valamennyi költség. A piacgazdaságban a vállalkozók piaci döntéseit nagyban befolyásolja, hogy milyen nagyságú a különböző országokban, illetve az egyes ágazatokban a munkaerőköltség nagysága, időbeli alakulása. Milyen hatások érvényesülnek a munkaerőköltség alakulásában? Mi befolyásolja a munkaerőköltség nagyságát? Mi a szerepe a munkaerőköltség összetételének? Milyen összefüggés van a munkaerőköltség és a termelékenység alakulása között? Ilyen és hasonló válaszra váró kérdés merül fel a munkaerőköltséggel kapcsolatban.
 

Határozott vagy határozatlan idejű a munkaviszony?

Szerző:
Dátum: 2013. június 27.
Rovat:

A határozott idejű munkaviszony tartama az öt évet nem haladhatja meg. Ennek lejártát követően a munkavállaló továbbfoglalkoztatása esetén felmerül a kérdés, hogy mi történik ilyenkor a munkaviszonnyal? Átalakulhat-e határozatlan idejűvé vagy az érvénytelenség jogkövetkezményeit alkalmazva, megszüntetésre kerül? 

Áll az alku? Mielőtt aláírnánk a közös megegyezést

Szerző: dr. Kártyás Gábor
Dátum: 2013. június 26.
Rovat:

A munkaviszony bármikor megszüntethető a felek közös megegyezésével. Ilyenkor a megszüntetés minden körülményéről maguknak a feleknek kell megállapodni, csak rajtuk múlik, mikor, milyen búcsúpénzekkel és egyéb feltételekkel válnak el egymástól. Az alábbiakban összefoglaljuk, munkavállalóként mit érdemes végiggondolni, mielőtt aláírjuk a megállapodást.

A munkaerő ára

Szerző: Dihen Lajosné
Dátum: 2013. június 26.
Rovat:

Milyen hatások érvényesülnek a munkaerőköltség alakulásában? Mi befolyásolja a munkaerőköltség nagyságát? Mi a szerepe a munkaerőköltség összetételének? A munkaerőköltség valóban a munkaerő ára? Milyen összefüggés van a munkaerőköltség és a termelékenység alakulása között? Ilyen és hasonló válaszra váró kérdés merül fel a munkaerőköltséggel kapcsolatban.
 

Személyiségi jogokat sérthet a facebook-profil ellenőrzése

Szerző: dr. Németh Janka
Dátum: 2013. június 25.
Rovat:

Nem mindegy, hogy hogyan, mikor és milyen információhoz jut hozzá a munkavállalókról a munkáltató a közösségi hálón keresztül, illetve azt mire használja azt fel. Az alábbiakban megvizsgáljuk azokat a legfontosabb szabályokat és alapelveket, amelyek megsértése esetén könnyen egy munkavállalói felmondást találhat az asztalán a munkáltató.

Vezetők felmondása: sok a lehetőség

Szerző: dr. Kovács Szabolcs
Dátum: 2013. június 21.
Rovat:

Munkáltatói felmondás esetén kell indokolás vagy nem? Ha nem kell, attól még a bíróságnak vizsgálnia kell az indokokat? A vezető állású munkavállalókkal kapcsolatban a hatályos szabályozás igen szélesre tárja a kaput a felek közötti megállapodások számára azzal, hogy a vezető munkaszerződésében a felek az Mt. szinte teljes Második fejezetétől eltérhetnek. Nézzek meg egy példán keresztül a követendő elveket.

A távolléti díj új szabályai

Szerző: dr. Kártyás Gábor
Dátum: 2013. június 21.
Rovat:

Júliusban még az eddigi szabályok szerint számolják a távolléti díjat, aki augusztusban megy szabadságra, már az új szabályok szerint kapja a bérét. A Parlament elfogadta a Munka Törvénykönyvét módosító törvényjavaslatot, amely 2013. augusztus 1-jétől a távolléti díj számítás szabályait is érinti. Az új rendelkezéseket a 2013. augusztus 1-jét követően esedékessé váló távolléti díjra kell alkalmazni.

Távolléti díj augusztus után

Szerző: dr. Kártyás Gábor
Dátum: 2013. június 21.
Rovat:

Aki augusztusban megy szabadságra, már az új szabályok szerint kapja távolléti díját. A Parlament elfogadta a Munka Törvénykönyvét módosító törvényjavaslatot, amely 2013. augusztus 1-jétől a távolléti díj számítás szabályait is érinti. Az új rendelkezéseket a 2013. augusztus 1-jét követően esedékessé váló távolléti díjra kell alkalmazni.

Sokba kerülhet, ha hiányzik ez a nyilatkozat

Szerző: Fata László
Dátum: 2013. június 18.
Rovat:

Ha megkérdezzük a munkáltatókat a béren kívüli juttatások alkalmazásáról, akkor legtöbbször az adóelőnyt említik meg pozitívumként. 2013-ban mindössze 35,7% közterhet kell fizetnünk, ami jelentősen kevesebb, mint a bérek adóterhei.