Munkaügyek

A túlvett, túladott szabadság problémája

Szerző: Bardócz Iván
Dátum: 2013. április 4.
Rovat:

Az olyan jellegű törvények változása, melyek az emberek javarészének mindennapi életét jelentős mértékben befolyásolják, soha nem egyszerű, problémamentes folyamat. Nincs ez másként az új Munka törvénykönyvével sem. A 2011. év végén elfogadott kódex csak tavaly július elsején lépett hatályba, sőt, még a hatályba lépése előtti utolsó pillanatban is számos jelentős változáson ment keresztül, míg bizonyos rendelkezéseit csak 2013. január 1-jétől kell alkalmazni. A nehézségek azonban itt nem érnek véget, mivel számos olyan szabály, ami a korábbi törvény szövegében megtalálható volt, eltűnt, vagy jelentős mértékben megváltozott. Ilyenkor felvetődik a kérdés, hogy ténylegesen megszűnt az adott rendelkezés, vagy csak azért nem található meg az új szövegben, mert az az általános elvekből, szabályokból egyébként is teljes mértékben levezethető. Jelen írásunk is egy ilyen vitás kérdést boncolgat.

Cafeteria-elemek 2013-ban

Szerző: Váci Tímea
Dátum: 2013. április 3.
Rovat:

2013-tól nőtt a béren kívüli juttatások adóterhelése, de több juttatás esetében is pozitívan változtak a feltételek. Összegyűjtöttük a béren kívüli juttatásokat és az egyes meghatározott juttatásokat érintő legfontosabb adóváltozásokat.

Euróövezet: rekordon a munkanélküliség

Szerző: Ado Online
Dátum: 2013. április 2.
Rovat:

Februárban 10,9 százalékra emelkedett a munkanélküliség az Európai Unió 27 tagállamában a januári 10,8 százalékról, míg az euróövezetben változatlanul a munkaképes lakosság 12 százaléka volt munka nélkül a szezonálisan kiigazított adatok szerint – közölte kedden az Eurostat, az EU statisztikai hivatala.

Lájk és komment munkaidőben

Szerző: dr. Kártyás Gábor
Dátum: 2013. március 30.
Rovat:

„Megosztottam egy ismerősöm posztját, és már hárman lájkolták is!” Pár éve egy ilyen mondathoz még szótár vagy elmeorvos kellett volna. Anélkül, hogy elmerülnénk a szociológiai aspektusokban, a közösségi média legalább két szempontból munkajogi kérdéseket is felvet. Mit tehet a munkáltató, ha munkavállalói munkaidőben is a közösségi oldalakon lógnak? És mi a helyzet az itt megosztott, a munkáltatót érintő tartalmakkal?

Májustól érkezik a minimálbér-kompenzáció

Szerző: Ado Online
Dátum: 2013. március 28.
Rovat:

Várhatóan májustól és egy összegben kapják meg az érintett vállalkozások a minimálbér-emelési támogatást – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön azt követően, hogy a kormány döntött a minimálbér és a garantált bérminimum idei emelésének egyes ágazatokban történő támogatásáról.

Változatlan a munkanélküliségi ráta

Szerző: Ado Online
Dátum: 2013. március 28.
Rovat:

A tavaly december és idén február közötti időszakban 502 ezer fő volt a munkanélküliek száma, ami az egy évvel korábbi 11,6 százalékossal megegyező munkanélküliségi rátának felel meg – jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Mitől nem munkavállaló a kisadózó?

Szerző: dr. Kovács Szabolcs
Dátum: 2013. március 28.
Rovat:

A HR&Munkajog februári számában a kata alá tartozó vállalkozás által kötött szerződések munkaviszonytól történő elhatárolásának kérdéseit tárgyalja, tekintettel arra, hogy a jogalkotó az általános gyakorlattól eltérő, sajátos módszerrel szabályozta ezt a kérdést.

Nem teremt munkahelyet az Mt.

Szerző: Ado Online
Dátum: 2013. március 27.
Rovat:

Noha elkészítésének egyik fő indoka volt, az új Munka törvénykönyve nem járul hozzá érdemben új munkahelyek létrejöttéhez. Az új szabályozás hatására a megkérdezett vállalatok 56 százaléka dolgozta vagy dolgozza át már meglévő munkavállalóinak szerződéseit. A kollektív szerződéssel rendelkező cégek többsége megtartja a korábbi műszakpótlék-felosztást, és a cégek továbbra is előszeretettel alkalmaznak munkaidőkeretet. Ugyanakkor – elsősorban a nem kellően átlátható szabályozás miatt – egyelőre nem vezetik be az elszámolási időszak új intézményét – derül ki a BDO Magyarország a legnagyobb 500 hazai nagyvállalat körében végzett Munkaügyi helyzetkép top500 c. felméréséből.

Mi minősül munkahelyi zaklatásnak?

Szerző: dr. Kártyás Gábor
Dátum: 2013. március 26.
Rovat:

Kevés munkajogi fogalomhoz kötődik annyi bulváros felhang, mint a zaklatáshoz. A sokszor éppen ezért elbagatellizált jelenség azonban nagyon súlyos jogsértést jelent, amelyet minden munkáltatónak fel kell tudni ismerni, illetve lehetőleg megelőzni.

Munkahelyi zaklatás

Szerző: dr. Kártyás Gábor
Dátum: 2013. március 25.
Rovat:

Kevés munkajogi fogalomhoz kötődik annyi bulváros felhang, mint a zaklatáshoz. A sokszor éppen ezért elbagatellizált jelenség azonban nagyon súlyos jogsértést jelent, amelyet minden munkáltatónak fel kell tudni ismerni, illetve lehetőleg megelőzni.

Több az álláskereső

Szerző: Ado Online
Dátum: 2013. március 25.
Rovat:

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat regiszterében február végén 676 516 álláskereső szerepelt, januárhoz képest 4,3, az előző év azonos időszakához viszonyítva pedig 4,6 százalékkal nőtt a létszámuk. A legtöbb álláskereső továbbra is Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében van: e két megye a teljes állomány csaknem negyedét adta. A legkisebb arányú „tartós munkanélküliséget” Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében regisztráltak.

Húszéves csúcson a nők foglalkoztatása

Szerző: Ado Online
Dátum: 2013. március 22.
Rovat:

Az elmúlt évben a 15-64 éves nők foglalkoztatási rátája elérte az 52 százalékot, ami 20 éves csúcs – jelentette ki a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztos pénteken Egerben.

A munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatás

Szerző: dr. Kártyás Gábor
Dátum: 2013. március 21.
Rovat:

A munkaszerződés a felek közös megegyezésével jön létre, ezért annak tartalma is csak közös megegyezéssel módosítható. A törvény azonban – a rugalmas foglalkoztatás érdekében – kivételesen lehetővé teszi, hogy a munkáltató ideiglenesen ne a munkaszerződés szerint foglalkoztassa a munkavállalót. Ilyenkor tehát a munkáltató egyoldalú utasítása alapján a munkavállaló nem a munkaszerződése szerinti munkakörben, munkahelyen, és/vagy munkáltatónál fog dolgozni. Ez egyrészt fontos eszköz a munkáltatók számára, másrészt csak szigorú törvényi korlátok mellett alkalmazható!

Rugalmasabb lesz a lakhatási támogatás

Szerző: Ado Online
Dátum: 2013. március 20.
Rovat:

Rugalmasabb feltételeket határoznak meg a lakhatási támogatás nyújtásánál, az erről szóló módosítások néhány héten belül életbe léphetnek – jelentette be Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikai államtitkára szerdán.

Idén nem lesz bérajánlás

Szerző: Ado Online
Dátum: 2013. március 20.
Rovat:

Nem közeledtek az álláspontok a versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma múlt heti bizottsági ülésén, így várhatóan idén már nem adnak ki bérajánlásról szóló megállapodást – írja a Napi Gazdaság.

Új Mt.: háttérben a Zöld könyv

Szerző: Ado Online
Dátum: 2013. március 19.
Rovat:

Nemzetközi jogi és jogfilozófiai hátteret vázolt a Munka törvénykönyve mögé Dr. Berke Gyula. A Pécsi Tudományegyetem jogi karának dékánja a CompLex Kiadó Rodin Felnőttképzési Üzletága által szervezett Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szakmai Konferenciáján elmondta: az új jogi szabályozás hátterét az Európai Bizottság Zöld könyve adja, amelynek létrejöttét részben az aggodalom motiválta. Az ajánlás kimondta: a protekcionista munkaviszonyok riasztóak a munkáltatóknak, és az állam szerepét csökkenteni kell a munkaügyi szabályozásban. Az új Mt. a rugalmasság és a szociális biztonság tengelyén a rugalmasság irányába mozdította el a magyar munkajogot – fogalmazott Dr. Berke Gyula.

A cégek 70 százaléka megsérti a munkajogot

Szerző: Ado Online
Dátum: 2013. március 18.
Rovat:

Rövidebb csökkenő tendenciát megtörve tavaly ismét nőtt a munkaügyi szabálytalanságon ért munkáltatók aránya: 2012-ben a munkaügyi felügyelőségek a több mint 19 ezer ellenőrzött munkáltató csaknem 70 százalékánál találtak munkaügyi jogsértéseket, továbbra is kiemelkedő a feketefoglalkoztatás – közölte Gedeon András, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) munkavédelmi és munkaügyi sajtóreferense.

Mit jelent a joggal való visszaélés?

Szerző: dr. Kártyás Gábor
Dátum: 2013. március 14.
Rovat:

A Munka Törvénykönyve egyik sokszor idézett alapelve a rendeltetésszerű joggyakorlás követelménye, más néven joggal való visszaélés tilalma. Eszerint a törvényben foglalt jogokat és kötelezettségüket a jogalkotó eredeti céljának megfelelően, rendeltetésük szerint kell gyakorolni, illetve teljesíteni. Az alapelv lényege, hogy a jogszabályok előírásait nem elég látszólag megtartani, a szabály célját, rendeltetését kell figyelembe venni. Mivel munkaügyi perekben is számos esetben kerül elő a joggal való visszaélés tilalma, járjuk körül, mit is jelent ez az elv a munkaviszonyban!