Munkaügyek


2013. május 21.

Nem kapnak nyugdíjpótlékot a III/III-asok

Több mint száz egykori III/III-as ügynöktől, illetve örökösétől vonja meg a kormány a nyugdíjpótlékát – tudta meg a Hír Televízió Rétvári Bencétől, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárától.

2013. május 21.

Megtagadható-e a kiküldetés?

A munkába járás ideje nem minősül munkaidőnek, ez tehát a pihenőidőnk terhére történik. De mi a helyzet akkor, ha kiküldetést teljesítünk, vagy külföldre kell utaznunk a munkánk miatt? Mikor fizet munkabért és mikor térít csak költséget a munkaadó? Megtagdható-e a kiküldetés teljesítése a méltányosság elve alapján?

2013. május 17.

Mt: a túlvett, túladott szabadságok

Az olyan jellegű törvények változása, melyek az emberek javarészének mindennapi életét jelentős mértékben befolyásolják, soha nem egyszerű, problémamentes folyamat. Nincs ez másként az új Munka törvénykönyvével sem. A 2011. év végén elfogadott kódex csak tavaly július elsején lépett hatályba, sőt, még a hatályba lépése előtti utolsó pillanatban is számos jelentős változáson ment keresztül, míg bizonyos rendelkezéseit csak 2013. január 1-jétől kell alkalmazni. A nehézségek azonban itt nem érnek véget, mivel számos olyan szabály, ami a korábbi törvény szövegében megtalálható volt, eltűnt, vagy jelentős mértékben megváltozott. Ilyenkor felvetődik a kérdés, hogy ténylegesen megszűnt az adott rendelkezés, vagy csak azért nem található meg az új szövegben, mert az az általános elvekből, szabályokból egyébként is teljes mértékben levezethető. Jelen írásunk is egy ilyen vitás kérdést boncolgat.

2013. május 17.

Kevés kkv ad cafeteriát

Az előző negyedévi enyhe növekedéshez képest 5 százalékponttal, 42 százalékra esett vissza az idei első negyedévben azoknak a kis- és középvállalkozásoknak az aránya, amelyek béren kívüli juttatást kívánnak adni dolgozóiknak. Ez az eredmény az eddig mért legalacsonyabb érték a K&H kkv bizalmi index kutatás adatai szerint.

2013. május 17.

Útközben – munkában?

„Megyek dolgozni” – mondjuk legtöbben hétköznap reggelenként. Naponta akár órákat is eltölthetünk azzal, hogy otthonról eljussunk a munkahelyünkre, majd onnan hazaérjünk. A munkába járás ideje nem minősül munkaidőnek, ez tehát a pihenőidőnk terhére történik. De mi a helyzet akkor, ha kiküldetést teljesítünk, vagy külföldre kell utaznunk a munkánk miatt? Ekkor sem minősül munkaidőnek az utazás ideje?

2013. május 16.

Visszahívhat a főnök a nyaralásból

A munkáltatónak joga van az alkalmazottat a már megkezdett szabadságáról is visszahívni, kellően súlyos indokkal – olvasható az RSM DTM blogbejegyzésében.

2013. május 14.

Javítaná a kormány az Mt-t

Visszaállítanák a távolléti díj számításának korábbi rendszerét – jelentette be Czomba Sándor.

2013. május 13.

Vegyes tapasztalatok a Munka Törvénykönyvéről

Vegyesek a tavaly júliusban hatályba lépett új Munka törvénykönyve (Mt.) alkalmazásának eddigi tapasztalatai: bizonytalanságot okoz többek között a fizetett szabadságok szabályozása, míg a jognyilatkozatok utólagos jóváhagyásának lehetőségét kedvezően fogadták a munkaadók.

2013. május 10.

Több szabad vállalkozási zóna lehet

A kormány növelheti a szabad vállalkozási övezetek számát – számolt be a kabinet döntéséről Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára. Jelenleg 903 település tartozik a 47 szabad vállalkozási zóna egyikébe.

2013. május 3.

Nőtt a munkakeresők száma az állásportálokon

Valószínűleg az újévi fogadalmak pörgették fel év elején az álláspiacot. A munkáltatók inkább magasabb végzettséget igénylő pozíciókat hirdettek meg, míg a munkavállalók a szakképzettség nélküli állásokat keresték az első negyedévben.

2013. május 3.

Csúcson a munkanélküliség – infografika

Soha nem volt még ennyi munkanélküli Magyarországon az utóbbi évtizedeket tekintve, mint 2013 első három hónapjában. Az InfoTandem heti infografikája azt is megmutatja, hogy a legkilátástalanabb helyzetben a legfiatalabbak vannak.

2013. május 2.

Hova fordulhatok? Tanácsok a jogérvényesítéshez

A bloghoz érkező hozzászólások tetemes része teszi fel a címbeli kérdést: ha a munkavállaló jogsértést tapasztal munkáltatója részéről, hova fordulhat igényével, panaszával? Foglaljuk hát össze, milyen lehetőségek vannak a jogérvényesítéshez!

2013. április 30.

Még mindig kevés a mérnök

A munkáltatók inkább magasabb, például mérnöki végzettséget igénylő pozíciókat hirdettek meg, a munkavállalók viszont a szakképzettség nélküli állásokat keresték inkább 2013 első negyedévében – olvasható a Profession.hu negyedéves jelentésében.

2013. április 29.

Kapcsolattartással élénkítené az álláspiacot az EU

Alapvetően tájékoztatási és jogi eszközökkel segítené az Európai Bizottság a munkavállalók, álláskeresők szabad mozgását az Európai Unión belül – derül ki a testület irányelv-tervezetéből. A bizottság adatai szerint  121 400 magyar munkavállaló dolgozik hivatalosan más EU-tagországban.

2013. április 29.

Mi jöhet a munkaügyi per előtt?

Ha a munkavállaló jogsértést tapasztal munkáltatója részéről, hova fordulhat igényével, panaszával? dr. Kártyás Gábor blogbejegyzésében összefoglalja a jogérvényesítés lehetőségeit, és írásából az is kiderül, hogy a munkavállaló számára a pereskedésnek közel sincs akkora anyagi kockázata, mint ahogy az a közvélekedésben megjelenik.

2013. április 29.

Jolly Joker maradjon-e a távolléti díj?

Valószínűleg nem helyes, hogy a távolléti díj az új Munka törvénykönyvében egyfajta munkajogi jolly jokerként szerepel, és az elsődleges funkciója mellett a végkielégítés, valamint a kártérítési felelősség mértékét is meghatározza – mondta el a Munka törvénykönyve módosításában részt vevő Dr. Pál Lajos munkajogi ügyvéd az Adó Online-nak. Az ügyvéd úgy látja, hogy a bérpótlék a magyar bérstruktúrának alapvető problémája, és az új Mt hatályba lépése óta kevesebb a munkaügyi per.