Munkaügyek


2012. szeptember 20.

Hogyan készítsünk bónuszszabályzatot?

A multinacionális cégek ösztönzési politikájának jellemzője, hogy munkavállalóikat az alapbéren felül egyéb javadalmazásban is részesíteni kívánják azért, hogy érdekeltté tegyék őket a cég eredményes működésében. A köznyelvben gyakran használjuk a bónuszszabályzat elnevezést, amely ismeretlen fogalom a Munka Törvénykönyvében. Mit jelent akkor a bónusz? Van-e kapcsolat bónusz, prémium, jutalom és jutalék kifejezések között? Ezekre a kérdésekre keressük a választ a hatályos jogszabályok és a bírói gyakorlat tükrében.

2012. szeptember 19.

Becsengetés – A tanulmányi szerződés

A tanulmányi szerződés a munkaviszonyhoz kötődő, polgári jogi megállapodás. Ebben a sajátos szerződésben a munkáltató vállalja, hogy a munkavállalónak a tanulmányok alatt támogatást nyújt, a munkavállaló pedig kötelezi magát, hogy a megállapodás szerinti tanulmányokat folytatja, illetőleg a képzettség megszerzése után meghatározott időn keresztül a munkaviszonyát felmondással nem szünteti meg. Dr. Kártyás Gábor blogbejegyzésében áttekinti, mire is számíthatnak pontosan azok, akik tanulmányi szerződést írnak alá.

2012. szeptember 18.

Minden az atipikus foglalkoztatásról

AFontos gazdaságpolitikai cél az atipikus foglalkoztatási formák előmozdítása; az RSM DTM blogbejegyzésében részletesen bemutatja ezeket, és szól a hozzájuk kapcsolódó szabályokról is.

2012. szeptember 13.

Háromezer pályakezdő kapott munkát

A szeptember elsejével indult Első munkahely garancia program eddig 3020 pályakezdő számára biztosított munkalehetőséget országszerte, a 3 milliárd forintos keret összesen várhatóan mintegy 4300 fiatal elhelyezkedését segíti.

2012. szeptember 12.

Munka kisgyermekkel: száz szülő kaphat állást

Az Új Széchenyi Tervből nyert 187 millió forintos támogatással májusban indult és két évig tart a kisgyermekes szülők munkába állítására eszközöket kidolgozó Munka kisgyermekkel program. A program keretében száz szülőnek biztosítanak legalább félévi időtartamra részmunkaidős, vagy távmunkában végezhető munkát.

2012. szeptember 12.

A munkavállalók harmada túlképzett

A magyar munkavállalók harmada állítja, hogy túlképzett a jelenlegi munkájához képest, a vállalatok 38 százalékánál mégis hiány várható a magasabb szintű képesítést igénylő munkakörökben – derül ki a Randstad személyzeti tanácsadó felméréséből.

2012. szeptember 11.

Becsengetés – A munkavállaló képzése 1.

Szeptemberben nem csak a fiataloknak kezdődik az iskola, hanem – az élethosszig tartó tanulás jegyében – a munka mellett sok felnőttnek is indul valamilyen képzés. Akár a munkáltató finanszírozza ezeket az oktatásokat, akár a munkavállaló vállalja önként a részvételt, a munka és a tanulás összehangolása sok kérdést vet fel. Kötelező-e elengedi a munkavállalót az órákra? Ki fizeti a tandíjat? Le kell-e később dolgozni a tanulással töltött időt? dr. Kártyás Gábor blogbejegyzésében a munkavállaló képzésével összefüggő kérdéseket tekinti át.

2012. szeptember 5.

Az új Mt-ről egyeztetett a kormány és a versenyszféra

Az új Munka törvénykönyvével kapcsolatos első tapasztalatokról, valamint a munkahelyvédelmi akcióprogramról és a tervezett lakhatási támogatásról kezdett egyeztetést kedden a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fóruma.

2012. szeptember 4.

A munkavállalóknak kedvez majd a szlovák Mt

Bővül a munkaviszonynak minősített foglalkoztatási formák köre, korlátozzák a határozott időre szóló munkaszerződések meghosszabbításának lehetőségeit, visszaáll a felmondási idő és a végkielégítés egyidejű alkalmazásának gyakorlata, ha a szlovák parlament elfogadja a kormány törvényjavaslatát.

2012. szeptember 4.

Töredékére csökken a kirendelés időtartama

Idén összesen 110 nap lehet, jövőre azonban 44 napra szűkül a munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatási formák időtartama – olvasható az RSM DTM blogbejegyzésében.

2012. szeptember 4.

Ingyen foglalkoztathat pályakezdőt

A pályakezdők teljes bérköltségét és utazási költségét is megtérítik négy hónapig az „Első munkahely garancia” nevű program nyertes cégeinek. A dolgozókat a program végeztével akár el is lehet bocsátani.

2012. augusztus 30.

Álláskeresőket segítő program indult

Budapesti álláskeresők elhelyezkedését segítő programot indított európai uniós támogatással a Budapest Esély Nonprofit Kft. és az Esély Labor Egyesület; a projekt keretében létrehozzák az Országos Közfoglalkoztatási Módszertani Központot is.

2012. augusztus 28.

10,5 százalékon a munkanélküliség

Az idén május-júliusban a munkanélküliek létszáma 459 ezer fő volt, ami 10,5 százalékos munkanélküliségi rátát eredményezett – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

2012. augusztus 27.

Kacsavadászat – tévedések az új Mt. körül

Az új Munka Törvénykönyvét (Mt.) övező sajtóérdeklődés bár indokolt, olykor ugyancsak leegyszerűsítő, néha pedig kifejezetten téves tájékoztatás szüremlik át a médián. Az alábbiakban csokorba gyűjtöttem pár félrecsúszott, az új Mt.-vel kapcsolatos hírt, amelyekkel a közelmúltban találkoztam. Bemutatásuk célja egyrészt a tévedések kiigazítása, másrészt annak újbóli és soha nem nélkülözhető hangsúlyozása, hogy az új munkajogi kódexet ne a Kutyák és Lovak magazin „A Jogász Válaszol” rovatából akarjuk megismerni. A kérdés elég jelentős ahhoz, hogy tisztább forrás után kutassunk!

2012. augusztus 23.

380 millió forint jut a békési pályakezdőknek

A pályakezdő fiatalok támogatási lehetőségeiről tájékoztatta a munkáltatókat a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja csütörtökön, az “Első munkahely garancia” program keretéből a megyében 380 millió forint áll rendelkezésre. Ebből mintegy hatszáz pályakezdőt tudnak támogatni.

2012. augusztus 22.

LMP: javítani kell az Erzsébet-program hibáit

Visszásságok tapasztalhatóak az LMP szerint az Erzsébet-program körül, az ellenzéki párt a hibák kijavítását sürgeti az emberi erőforrások miniszterénél. A párt szerint hiányosságok mutatkoznak a szociális üdültetési programban.

2012. augusztus 21.

Századvég: jó irány a mobilitás támogatása

A lakhatási támogatás a munkavállalók többségét valóban ösztönözné arra, hogy lakóhelyétől távol vállaljon munkát – derült ki a Századvég Gazdaságkutató Zrt. megrendelésére készített közvélemény-kutatásból. A válaszadók szerint a mobilitást a bértámogatás is növelné.

2012. augusztus 21.

Mi a munkavállalói készenlét?

Készenlétnek azt nevezzük, amikor a munkavállaló a beosztás szerinti napi munkaidején kívül áll a munkáltató rendelkezésére, egy általa választott helyen. Erre az időre az alapbér 20 százaléka illeti meg a munkavállalót.