Sajtbírókat képez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
Kapcsolódó termékek: Munkajogi kiadványok, HR Jogtár demo
Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács támogatásával, a Magyar Sajtkészítők Egyesülete (MSE) szervezésében önköltséges sajtbírálói képzést indít – közölte a NAK.
A jelentkezők megismerhetik többek között a sajtok történetét, fajtáit, hibáit, a sajtkészítés alapjait, az érzékszervi bírálatot, a külföldi sajtversenyeket. Mindenkit várnak, aki jártas a sajtok világában, vagy meg akarja azt ismerni, esetleg bíráló is lenne sajtversenyeken. Ilyen rendezvényekre egyre nagyobb az igény, ezért szükség van új sajtbírákra, akiknek a sajtkészítési és sajtfogyasztási kultúra fejlesztésében is jelentős szerepük lehet – írták.
A képzésben azok a 18 év feletti magyar állampolgárok vehetnek részt, akik nem kistermelők sajtszakmai területen, illetve nem tulajdonosok vagy vezetők EU-s kisüzemben sajtszakmai területen.
A kiválasztásnál figyelembe veszik a jelentkező érzékszervi tulajdonságait, egészségügyi alkalmasságát, motivációját. A felvételit február 18-ára tervezik, a képzést a NAK oktatóközpontjában tartják Dunaharasztiban.
Sikeres vizsga esetén a résztvevők oklevelet kapnak, és bekerülnek abba a névjegyzékbe, amely eljut a Pannon Gasztronómiai Akadémiához, a Magyar Bocuse D’or Akadémiához, a Magyar Gasztronómiai Egyesülethez, valamint számos további gasztronómiával, vendéglátással foglalkozó szervezethez – olvasható a közleményben.
(MTI)
Kapcsolódó cikkek
Agrárkamara: csökkentette az árat a sertésáfa
Az áfacsökkentések hatását már a fogyasztók is érzik a sertéspiacon működő szakmai szervezetek szerint.
Az agrártárca letiltotta az áfacsalás-tanulmányt
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet tanulmánya szerint 2012-ben 1200 milliárd forintot is elcsalhattak az élelmiszeripar szereplői.