Szomszédainknál erősít a piacvezető magyar HR-szolgáltató: felveszi a Prohuman nevet a szerb leánycég


Prohuman néven folytatja tevékenységét Szerbiában a CityScope HR-szolgáltató, amely tavaly került az immár 7 országban működő magyar tulajdonú cégcsoport irányítása alá. Tovább erősödik a Prohuman Szlovéniában is, ahol a két évtizedes szakmai tapasztalattal bíró Slavica Jerebet nevezték ki az ügyvezető igazgatói posztra. A 20 éves, több mint ezer ügyfelet kiszolgáló és mintegy 25 ezer embernek munkát adó Prohuman Group nem titkolt célja, hogy a hazai piacvezető és meghatározó régiós szerep után egész Kelet-Közép-Európa első számú HR-szolgáltatójává váljon.

Két mérföldkövet is elért a közelmúltban a magyar tulajdonú Prohuman Group.  A szerb CityScope, amely 2023. márciusban került a Prohuman tulajdonába, fennállása 20. évfordulóját ünnepelte azzal, hogy felvette az anyavállalat nevét. A cég ezáltal egy hét országban működő hálózat teljes támogatásával folytatja tevékenységét, és még gyorsabban tud reagálni az üzleti környezet változásaiból fakadó kihívásokra.

„Miután az elmúlt 20 évben erős és hosszú távú bizalmi kapcsolatot építettünk ki ügyfeleinkkel, most a Prohuman márkanév alatt kezdjük el írni a cégtörténet következő fejezetét. Küldetésünk nem változik: magas színvonalú, személyre szabott munkaerőpiaci szolgáltatásokkal segítjük ügyfeleinket céljaik elérésben, immár a Prohuman Group régiós tapasztalatával, tudásával és innovációival a hátunk mögött” – mondta el Ivana Milošević, a Prohuman Serbia ügyvezető igazgatója.

A CityScope 2004-es alapítása óta meghatározó HR-szolgáltatóvá nőtte ki magát Szerbiában, amely megbízható és személyre szabott megoldásaival járul hozzá ügyfelei üzletmenetének sikeréhez. A vállalat 2023-ban 13 millió euró forgalmat realizált.

„A CityScope integrálása a Prohuman Groupba jelentős mérföldkő régiós jelenlétünk erősítésében. Több mint 20 év tapasztalatával a hátunk mögött, több mint 1000 ügyfelet kiszolgálva 135 milliárd forint bevételt értünk el 2023-ban. Hiszünk benne, hogy erőforrásaink és szakértelmünk egyesítésével még több értéket kínálunk majd ügyfeleinknek Szerbiában, megágyazva a további növekedésnek és fejlődésnek” – mondta el Zakor Sándor, a Prohuman Group igazgatósági elnöke.

Új vezető a Ljubljanai Nemzetközi Repülőtértől

A Prohuman szlovén leányvállalata már tavaly óta Prohuman Slovenia néven működik. Miután 2023-ban bővítették a szolgáltatási portfóliót, idén új ügyvezető igazgató kinevezésével erősített a vállalat. A Prohuman Slovenia élére Slavica Jerebet nevezte ki a vállalatcsoport, aki több mint 20 év szakmai tapasztalattal a háta mögött csatlakozik a céghez. Az új ügyvezető igazgató több iparágban szerzett tapasztalatot a létesítménygazdálkodástól a nemzetközi kereskedelmen át a repülőtér-menedzsmentig, és olyan fontos pozíciókat töltött be, mint például a Ljubljanai Nemzetközi Repülőtér infrastruktúráért felelős igazgatója.

„Izgatottan várom a közös munkát új kollégáimmal, és hogy olyan innovatív projekteket indítsunk el, amelyek megkerülhetetlen szereplővé teszik a Prohuman Sloveniát a HR és az outsourcing területén. Célom egy olyan stratégia kidolgozása és végrehajtása, amelyek hosszú távon sikeres pályára állítja a vállalatot, továbbá a működési hatékonyság növelése és piaci jelenlétünk erősítése, hogy minden partnerünk számára értéket teremtsünk. Egy olyan csapat része akarok lenni, amely bátran nyit új területekre és megteremti a hosszú távú, fenntartható siker alapjait” – mondta el Slavica Jereb, a Prohuman Slovenia újonnan kinevezett ügyvezető igazgatója.

Regionális vezető szerep 7 országban működő hálózattal

„A Prohuman hosszú évek óta Európa legkifeszítettebb munkaerőpiacain bizonyítja, hogy minden követ meg tud mozgatni az ügyfelek munkaerőigényének és HR-problémáinak megoldására. Cégünk Magyarországon régóta piacvezetője és az elmúlt évtizedben a térség meghatározó HR-szolgáltató vállalatcsoportjává is vált, ebben a folyamatban érkeztünk most két újabb mérföldkőhöz” – tette hozzá Zakor Sándor.

„Romániában, Szerbiában és Szlovéniában már bekerültünk az öt legnagyobb szolgáltató közé, aktív szereplők vagyunk Németországban, Ausztriában és Horvátországban, míg Szerbiában új névvel, Szlovéniában pedig új, rátermett ügyvezető igazgatóval folytatjuk a munkát. Mindez nem csak a Prohuman számára siker, hanem a hazai gazdaság egésze számára is fontos, hogy egy magyarországi alapítású vállalkozás nemzetközi cégcsoporttá, Közép-Kelet-Európa egyik meghatározó és talán a jövőben vezető HR-szolgáltatójává válik” – fogalmazott a Prohuman igazgatósági elnöke.

Forrás: Prohuman Group


Kapcsolódó cikkek

2024. július 19.

MTÜ: erősebb félévet zártak a vidéki szálláshelyek, mint tavaly

A turizmus 2023-ban vett lendülete továbbra is érezteti hatását. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint január-júniusban 7,5 millió vendég 17,8 millió vendégéjszakát töltött a hazai szálláshelyeken, ami 7,6 százalékkal szárnyalta túl a tavalyi rekordév első fél évi értékét – összegezte pénteken kiadott elemzésében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

2024. július 19.

Rekordbírsággal majdnem 400 millió forintra büntette a GVH a Bookingot

Nem teljesítette maradéktalanul a korábbi jogsértések megszüntetését előíró kötelezettségeit a Booking, továbbra is alkalmazta jogsértő kommunikációs gyakorlatát, illetve a fogyasztók pszichés befolyásolását is. A nemzeti versenyhatóság a feltárt jogsértések miatt 382,5 millió forintra bírságolta a vállalkozást. Ez minden idők legmagasabb, utóvizsgálatban kiszabott GVH-bírsága. A döntés azt jelzi, hogy a GVH kiemelten védi a magyar családokat, illetve a turisztikai ágazatot – írták.