Tízszázalékos illetményemelésben részesülnek a rendvédelemben dolgozók


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A hivatásos rendvédelemben szolgálatot teljesítők január 1-jétől 10 százalékos illetményemelésben részesülnek, emellett az arra jogosultak egyszeri, hathavi fegyverpénzt is kapnak – jelentette be a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Kontrát Károly hivatalos közösségi oldalán közzétett videójában azt mondta, az emeléssel a kormány a rendvédelmieknek a kiegyensúlyozott közrend és közbiztonság fenntartása érdekében kifejtett eredményes teljesítményét, a koronavírus-járvány megfékezésében és következményeinek enyhítésében tanúsított kiemelkedő helytállását és az illegális migráció elleni küzdelemben teljesített szolgálatát ismeri el.

Közölte: a tízszázalékos kiegészítő juttatás a rendvédelemben hivatásos jogviszonyban foglalkoztatottak részére alanyi jogon jár.
Az államtitkár hozzátette: a kormány rendeletet hozott arról is, hogy a hivatásos állomány hathavi illetménynek megfelelő, egyszeri szolgálati juttatásban is részesül, a fegyverpénzt február 15-éig kifizetik az arra jogosultaknak. A rendőrök, a katasztrófavédelem, a büntetés-végrehajtás, a terrorelhárítás, az idegenrendészet, a nemzetbiztonsági szolgálatok, a belső bűnmegelőzés és felderítés szervezeteiben foglalkoztatottak számára kifizetésre kerülő összeg idén meghaladja a 227 milliárd forintot, az intézkedéscsomag 55 653 embert érint. „Magyarország előre megy, nem hátra a rendvédelem hivatásos állományának megbecsülésében is” – tette hozzá Kontrát Károly.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2015. január 14.

Rendvédelem: 30 százalékos béremelés

A hivatásos állomány mintegy 64 ezer tagja idén július elsejével átlagosan 30, majd 2016. január elsejétől – évente átlagosan 5-5 százalékos – összesen 50 százalékos – bérfejlesztésben részesül 2019. január 1-jéig.

2015. március 11.

Béremelés jön a rendvédelemben

Átlagosan 30 százalékkal emelkedik az illetmény, a rendfokozat a beosztáshoz igazodik. Benyújtották a törvényjavaslatot.
 

2015. január 14.

30 százalékos béremelés jön a rendvédelemben

A hivatásos állomány mintegy 64 ezer tagja idén július elsejével átlagosan 30, majd 2016. január elsejétől – évente átlagosan 5-5 százalékos – összesen 50 százalékos – bérfejlesztésben részesül 2019. január 1-jéig.