Új Mt: túlélőcsomag az alkalmazáshoz


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A már kihirdetett Munka törvénykönyvét is átírta a törvény hatályba lépését segítő átmeneti rendelkezések elfogadásával az Országgyűlés. A CompLex Kiadó segít az értelmezésben, igazi „”túlélőcsomagot” kínál, amellyel garantáltan nem téved el az új szabályozás útvesztőiben!


Azonnali szakértői segítség

„Hatályban az új Munka Törvénykönyve” – címmel július 5-én egynapos konferenciát szerveznek.

A törvényt előkészítő szakértői munkacsoport tagja, prof. dr. Kiss György részletesen ismerteti az alkalmazandó törvényi szabályozást, különös tekintettel azokra a passzusokra, melyek megváltoztak az elfogadott átmeneti rendelkezések miatt. Bővebb információk és jelentkezés itt

Ha a július 5-ei időpont nem lenne megfelelő, vagy egy teljes napot nem hagyhat ki a munkából, másnap, július 6-án egy kétórás HR reggeli keretében dr. Bankó Zoltántól tudhat meg mindent a változásokról.

Ha hosszútávra tervez…

A Pécsi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karával közösen 2012-ben is Munkajogi szakokleveles tanácsadó képzést indít a CompLex Kiadó – hiszen az új törvény kapcsán most még inkább igény van olyan szakemberekre, akik naprakész tudással rendelkeznek a munkajog gyakorlati alkalmazásában.

A 2012/2013-as tanév őszi szemeszterében induló Munkajogi szakokleveles tanácsadó szakirányú továbbképzési szakra 2012. június 30-ig hivatalosan beiratkozó hallgatók, a szakirányú továbbképzési szak teljes képzési időszakára 10 százalékosköltségtérítési díj kedvezményben részesülnek.

A mérséklést az első féléves költségtérítési díj összegéből írják jóvá. A részletes tanmenet itt érhető el

Folyamatos szakmai támasz

Napi munkájához nyújt folyamatos segítséget a Kiadó új szolgáltatása, a Munkajogi e-kommentár, mely a teljes, versenyszférára vonatkozó magyar munkajogi szabályozást és bírói gyakorlatot ismerteti, könnyen kezelhető, áttekinthető formában, folyamatos online frissítésse.

Amennyiben június 30-ig előfizet, 12 helyett 14 hónap hozzáférést kap! Bővebb információk az az online adatbázisról itt

Hogy teljes legyen a „fegyvertár”, a Kiadó – a LEX HR-Munkajog szaklaphoz kapcsolódó – Online kérdés-válasz szolgáltatásával 5 munkanapon belül egyedi kérdéseire kaphat megbízható választ munkajogi szakértőktől.


Kapcsolódó cikkek

2023. június 9.

Június 15-én indul a regisztráció az idei Nyári diákmunka programra

A kormány a háború és az elhibázott szankciók okozta súlyos gazdasági helyzetben is mindent megtesz a családok, a nyugdíjasok, a munkahelyek védelme érdekében. A kormány 2010 óta a teljes foglalkoztatottság elérésén és a munkaalapú gazdaság kiépítésén dolgozik. 2010-hez képest ma 1 millióval dolgoznak többen, a foglalkoztatottak száma meghaladja a 4,7 milliót – közölte Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) közleményében.

2023. június 9.

Magán-munkaközvetítés elméleti és gyakorlati vonatkozásai a hazai munkaerőpiaci igényekkel összefüggésben

Az elmúlt időszakban hazánk számos régiójában több külföldi vállalkozás Magyarországra történő települését jelentették be, melyek jelentős munkaerő iránti keresletet generálnak. Ennek kiszolgálása bizonyos volumenig problémáktól mentesen megoldható a hazai munkaerőpiacról saját toborzással is, ugyanakkor találkozhatunk nagyságrendekkel, ami szükségessé teszi professzionális piaci szereplő bevonását. A jelen cikkünkben a magán-munkaerő közvetítés keretrendszerét és annak legfontosabb jogi aspektusait ismertetjük.

2023. június 8.

Jogviszonytól is függ, hogyan alakul a nyáron munkát vállaló diák nettó jövedelme

A jövő héten beköszönt a nyári szünidő, ami a diákmunka kezdetét is jelenti a tanulók tízezrei számára. A részben anyagi megfontolásból, részben szakmai gyakorlat szerzése céljából végzett munkából származó jövedelem után a diákok többsége nem fizet SZJA-t a 25 év alatti fiatalok kedvezményének köszönhetően. Ugyanakkor nem árt figyelni, hogy milyen jogviszonyban történik a foglalkoztatás, mert az eltérő formákhoz tartozó különféle adózási kötelezettségek jelentős hatással vannak a nettó jövedelem alakulására. A főbb lehetőségeket járja körül a Moore Hungary alábbi elemzése.