Újra sztrájkolnak a Bosch miskolci dolgozói

Szerző: Ado Online
Dátum: 2018. február 16.
Rovat:

A szakszervezet 19 százalékos béremelést követel – írja az Index.


Továbbra sem sikerült megállapodni a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.-nek a miskolci üzem dolgozóit képviselő az Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezetével (ÉTMOSz), ezért a hétfői sztrájk után vasárnap is munkabeszüntetést tartanak – írja az Index.

A szakszervezet közölte: a műszakban lévő fizikai dolgozók 80 százaléka részt vett a kétórás munkabeszüntetésben.

A szakszervezet 19 százalékos béremelést, és a Cafeteria keretösszeg 60 000 forintos növelését szeretné elérni.

További részleteket itt talál.

[htmlbox mt_kommentar]

 

 


Kapcsolódó cikkek:


Csökkenhet-e a szabadság?
2018. szeptember 21.

A munkavállaló éves fizetett szabadsága a legtöbb esetben évről évre növekszik. Előfordulhat azonban, hogy az egyik évben kevesebb szabadság jár, mint korábban. Sőt, év közben is bekövetkezhet olyan változás, ami miatt a januárban megállapított éves szabadságnál csak kevesebb illeti meg a munkavállalót.

A munkáltatók keveset tudnak a béren kívüli juttatásokról
2018. szeptember 20.

A munkáltatók további információkat és útmutatást igényelnek ahhoz, hogy felelős döntést hozhassanak a béren kívüli juttatásokról a szabályok januárban életbe lépő változásai miatt - közölte az Edenred Magyarország reprezentatív felmérése alapján.

A szakképzés megújítására tesznek javaslatot a gyáriparosok
2018. szeptember 19.

Komplex javaslatcsomagot dolgozott ki a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) a szakképzés megújításához, a tudásalapú innovatív gazdaság szakképzésének stratégiájához - mondta Futó Péter, a szervezet elnöke sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

Magyar munkavállalókat is érintene egy új brit javaslat
2018. szeptember 19.

A brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után már nem lenne különösebb ok arra, hogy a brit kormány eltérő letelepedési és foglalkoztatási szabályokat alkalmazzon az Európai Unióból és az unión kívülről érkező munkavállalók esetében - áll a brit belügyminisztérium mellett működő, de hivatalosan független testületként tevékenykedő bevándorlási tanácsadó szervezet (Migration Advisory Committee - MAC) jelentésében.