Ügyfélkapu-üzenetek: sikeres volt a könyvelők petíciója


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. a könyvelők panaszaira reagálva átalakítja az ügyfélkaput a túlságosan sok levélszemét miatt. 

Egy nemrég bevezetett változtatás miatt átláthatatlanul sok levélszemetet kaptak a könyvelők az ügyfélkaputól, amit nehezményeztek. A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete múlt csütörtökön egyeztetett a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.-vel és ennek eredményeként átmeneti változások és hosszabb távú fejlesztések is várhatók a tervek szerint augusztustól.

Három Navigátor adózási, számviteli témában,

15% kedvezménnyel

A csomag tartalmazza az Art. Navigátort, az Áfa Navigátort, és a Számviteli Navigátort, amelyek a csomagkedvezménytől függetlenül külön is rendelhetőek!

Megrendelés >>

Az átmeneti megoldás az lesz, hogy egy szűrőpanel kerül az ügyfélkapu tárhelyének fejlécébe, amellyel csak a fontosabb üzenetek jeleníthetők majd meg és egyetlen rendszer-üzenetet sem kapnak a címzettek. A fejlesztők szerint ezt a eállítást a böngészők megjegyzik majd, így nem kell mindig manuálisan beállítani. 

A hosszabb távó fejlesztési tervek között pedig szerepel, hogy a felhasználók saját profilt kapnak, amelyben szűréseket is tudnak majd végezni – írta az Index. 

A változtatást tulajdonképpen könyvelők harcolták ki, mivel a sok levélszemét miatt petíciót írtak annak érdekében, hogy szűnjön meg ez az állapot. A Facebook Könyvelők Klubja csoportjában is olvasható petíció szerint a könyvelőknek rengeteg felesleges és érdektelen értesítést kell kezelniük nap, mint nap. 

A bevallások stb. beküldése után eddig kettő db értesítés jött, a visszaigazolás és az EBEV-nyugta. A jelenlegi értesítéseknek semmi értelme nincs – áll a petícióban. A könyvelők azt kérték, hogy változtassák meg a hatóságok a rossz működést és válasszák ketté a Perkapuhoz és a NAV-hoz tartozó üzeneteket.


Kapcsolódó cikkek

2023. január 27.

Grant Thornton: újabb lendületet kap az e-számlázás és a számviteli digitalizáció

Fontos változások előtt áll a hazai vállalati számvitel: a Grant Thornton nemzetközi üzleti- és adótanácsadó cég szerint a küszöbön álló uniós intézkedéscsomag újabb lendületet ad az e-számlázás és a számviteli digitalizáció elterjedésének. Amellett ugyanis, hogy kötelezővé válik az e-számla alkalmazása, az EU-s szabályozás kijelöli számviteli-, adózási- és ezzel összefüggésben az adatszolgáltatási gyakorlatok hosszú távú fejlesztési irányát. A cég szakemberei szerint a küszöbön álló szabályozás adta költség- és adminisztrációs teher csökkentési lehetőségeivel csak azon cégek tudnak élni, amelyek megfelelően felkészültek ezekre a strukturális változásokra. 

2023. január 23.

Társaságiadó-információkat tartalmazó jelentés (CBCR)

Múlt héten a számviteli törvény 2023. január 1-jén hatályba lépett módosításait foglaltuk össze. Ahogy akkor ígértük, most a társaságiadó-információkat tartalmazó jelentéssel, vagyis a CBCR-el foglalkozunk a módosított jogszabály mentén.