850 milliárdot kérnek számon a magánpénztáraktól


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Több felelőtlen intézkedés hatására a magánnyugdíj-pénztári tagok átlagosan megtakarításaik ötödét veszítették el – tartalmazza Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi megbízottként készített jelentése, amelyet a Magyar Nemzet ismertet.


A hazánkban működő, legtöbb esetben multinacionális hátterű magánnyugdíjpénztárak 12 év alatt összesen 850 milliárd forinttal rosszabb eredményt értek el, mint amennyit állampapírokba fektetve produkált volna a rendszer – áll a jelentésben a lap információja szerint.

Közben a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal több büntetőfeljelentést tett a magánnyugdíjpénztárak gazdálkodása ügyében – olvasható a Magyar Nemzetben.

További részleteket itt talál.


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 18.

Mit jelent az egyetemi felvétel az árvaellátásnál?

Gyakori kérdés, hogy a felsőfokú tanulmányok folytatása milyen hatással van az árvaellátásra való jogosultságra. Írásunk mind a frissen felvett elsőéves egyetemi hallgatók, mind a már korábban felsőfokú tanulmányaikat megkezdők számára hasznos információkat mutat be.