A héten meg kell érkeznie a tizenharmadik havi nyugdíj első részletének

Valamennyi, öregségi nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban – árvaellátásban, özvegyi nyugdíjban, rokkantsági járulékban – részesülő megkapja a járandóságát ezen a héten – mondta Zsigó Róbert.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára szerint 2010 óta törvény garantálja a nyugdíjak értékállóságát, azóta több mint 10 százalékkal emelkedett a nyugdíjak vásárlóértéke.

Az elmúlt négy évben 220 milliárd forint extrakifizetést is kaptak az idősek. Az extrakifizetések között az Erzsébet- és rezsiutalványokat, illetve a nyugdíjprémiumot említette példaként az államtitkár. Mindemellett szerinte a többszöri rezsicsökkentés is “érezhetően segíti a nyugdíjasok mindennapjait”

A tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítése négy részletben történik – jelezte, arra is kitérve, hogy idén az első heti pluszjuttatást, 2022 februárjában kétheti, 2023-ban háromheti juttatást kapnak a nyugdíjasok, és 2024-ben kapják meg először a teljes összegű tizenharmadik havi nyugdíjat.

Idén február 12-én kezdődött a 13. havi nyugdíj első részletének utalása, illetve kézbesítése 2,56 millió idős embernek.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek:


Nyugdíj: hogyan szerezhető szolgálati idő megállapodással?
2021. április 28.

A szolgálati idő hossza alapvető jelentőségű a nyugdíj-jogosultság és a nyugdíj összege szempontjából. Vajon van-e mód arra, hogy akkor is szerezzünk szolgálati időt, amikor nincs biztosítási jogviszonyunk, vagy az szünetel?