Családi pótlék: érdemes sietni a továbbtanulók szüleinek

Szerző: Adó Online
Dátum: 2019. szeptember 12.
Rovat:
Érdemes igyekezni, mert az ellátást visszamenőleg legfeljebb két hónapra lehet igényelni – hívja fel a figyelmet az azenpenzem.hu.

Az érettségiző gyermek után utoljára júniusra adtak családi pótlékot – olvashat az azenpenzem.hu cikkében.  Ha továbbtanul, akkor már júliustól beleszámít a gyerekszámba, így attól az időponttól jár a testvérekre a magasabb családi pótlék. Csakhogy az egyetem szeptemberben kezdődik, és a felsőoktatási intézmények csak ettől a héttől kezdve adják ki a hallgatói jogviszonyról az igazolást. Így ezt beszerezve visszamenőleg lehet kérni júliusra és augusztusra a magasabb családi pótlékot. Érdemes igyekezni, mert az ellátást visszamenőleg legfeljebb két hónapra lehet igényelni. Ha valaki csak októberben nyújtja be a kérvényt, akkor csak augusztustól kapja a testvérek után a magasabb összeget.

A családtámogatási ellátásokkal kapcsolatos kérelmeket a bejelentett lakóhely, tartózkodási hely szerint illetékes megyeszékhely szerinti járási hivatal „Kormányablak” Integrált Ügyfélszolgálati Irodáján, vagy ha van, a munkahelyen működő társadalombiztosítási kifizetőhelyen is le lehet adni. Ügyfélkapus regisztrációval elektronikus úton is intézhető -ismerteti az azenpenzem.hu egy korábbi cikke.


Kapcsolódó cikkek:


Családi pótlék – kevésbé közismert oldaláról is
2019. június 6.

Nem biztosításhoz kötött családtámogatási ellátás ugyan, mégis azt gondolom, hogy ebben a cikkben a jogosultsággal, szüneteléssel és bejelentési kötelezettséggel kapcsolatos ismert szabályokon túl, kevésbé ismert oldaláról is olvashatnak, ami – tekintettel a családi adókedvezmény igénybevételére – a hétköznapi életben is hasznos információkkal szolgál.