Dolgozhatnak az átmeneti bányászjáradékosok

Szerző: Ado Online
Dátum: 2017. október 31.
Rovat:

Az átmeneti bányászjáradékban részesülők közérdekű nyugdíjas szövetkezeten keresztül történő foglalkoztatását célzó törvénymódosítást fogadott el az Országgyűlés kedden kormánypárti képviselők kezdeményezésére.


Kiterjesztik a közérdekű nyugdíjas szövetkezet keretében igénybe vehető kedvezményes foglalkoztatást az átmeneti bányászjáradékban részesülőkre. Ilyen korengedményes ellátást 25 év szolgálati idő vagy 5000 föld alatti műszak teljesítése esetén kaphat egy mélyművelésű bányában dolgozó. Az előterjesztés szerint Magyarországon a nyugdíjkorhatárt el nem érő, átmeneti bányászjáradékban részesülő állampolgárok a nemzetgazdaság számára sok ezres megbízható, nagy tapasztalattal rendelkező munkaerő-tartalékot jelentenek.

A javaslatot 144 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 33 tartózkodás mellett hagyták jóvá.

(MTI)

[htmlbox felteteles_adomegallapitas]

 

 


Kapcsolódó cikkek:


Ápolási díj: nyitott a kormány a változtatásra
2018. szeptember 14.

Folytatódtak az egyeztetések az ápolási díj mértékéről az Emberi Erőforrások Minisztériuma, illetve a mozgáskorlátozottakat, autistákat, vakokat és gyengénlátókat, a siketeket és siketvakokat képviselő szervezetek képviselőivel.

Idén is lehet nyugdíjprémium
2018. szeptember 11.

Tavaly fizetett először az állam prémiumot a nyugdíjasoknak, a friss, az előzetes várakozásoknál is jobb gazdasági adat alapján ez idén is minden bizonnyal így lesz - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Közteherviselés EU-n belüli munkavállaláskor
2018. szeptember 6.

Közteherviselés EU-n belüli munkavállaláskor

A cikkben kiküldött munkavállalók társadalombiztosítási járulékai megfizetésének igazolását elemezzük egy Európai Unió Bírósága által hozott ítélet kapcsán.