Három százalékos nyugdíjemelés jön

Szerző: Ado Online
Dátum: 2017. október 9.
Rovat:

Hiába prognosztizál az MNB három százalék alatti inflációt jövőre, a kormány kitart a három százalékos emelés mellett – értesült az mfor.hu.


A már elfogadott 2018-as költségvetés szerint 3 százalékos lesz az infláció, és ennek megfelelő mértékű lesz a nyugdíjak emelése is – írja cikkében az mfor.hu. Az MNB szerint azonban2,5 százalékos lehet jövőre az infláció, bár a nyár elején még 2,8 százalékot jeleztek.

Kell-e  korrigálni a 2018-as nyugdíjemelést? – kérdezte meg a Miniszterelnökséget vezető minisztert, Lázár Jánost az mfor.hu.

[htmlbox Tb_Kommentár]

 

„Kitartunk a 3 százalékos nyugdíjemelés mellett. Van egy elfogadott költségvetésünk, és nem kívánjuk módosítani a célokat.” – tette egyértelművé a kormány álláspontját a miniszter.


Kapcsolódó cikkek:


Miért fontos a cég döntéshozóinak ismernie a TP-dokumentációt?
2018. szeptember 21.

Miért fontos a cég döntéshozóinak ismernie a TP-dokumentációt?

A társaság minden felelős döntéshozójának célszerű ismernie a TP-dokumentáció tartalmát, mert az az az új szabályok miatt olyan mélységben tárja fel az adózó kapcsolt ügyleteire, saját eredményére vonatkozó álláspontját, következtetéseit, amely miatt fontos, hogy az helyes megállapításokat tartalmazzon - írja az RSM blogja.

Ellenzi a digitális adót az ifo gazdaságkutató intézet
2018. szeptember 20.

Ellenzi a digitális adót az ifo gazdaságkutató intézet

Hátrányos következményei lennének az európai gazdaságra nézve az Európai Bizottság által tervezett digitális adónak a müncheni ifo gazdaságkutató intézet és a felső-bajorországi iparkamara csütörtökön publikált közös tanulmánya szerint.