Kevesebb nyugdíjra számíthatnak a nők

Szerző: Ado Online
Dátum: 2014. március 10.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A nők átlagosan 15 százalékkal kevesebb nyugdíjra számíthatnak mint a férfiak – egyebek mellett ez derült ki az Aegon 12 országra kiterjedt felméréséből.


A magyarázatnál első helyen áll az a tény, hogy a nők munkabére még mindig 17 százalékkal alacsonyabb a férfiakénál. A legnagyobb hátrány – 23 százalék – 35 és 44 éves koruk között éri a nőket.

Ennek az az oka, hogy a nők maradnak otthon újszülött gyermekükkel, valamint ők esnek ki a munkából, ha a gyermekük ápolásra szorul.

A nők 29 százaléka gondolja azt, hogy nyugdíjas korában rosszabb lesz a helyzete mint a férfiaké, egynegyedük viszont úgy véli, hogy ők vannak előnyösebb helyzetben.

Az Aegon globális felmérésben részt vett országok: Kanada, Kína, Franciaország, Németország, Magyarország, Japán, Hollandia, Lengyelország, Spanyolország, Svédország, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia. Országonként ezer-ezer személyt kérdeztek meg.

(Forrás: MTI)

Munkaügyi és tb-nyilvántartás, adatszolgáltatás 2014

Bizonytalan az új szabályok alkalmazásában? Értesüljön az újdonságokról, tegye fel kérdéseit szakértő előadóinknak Farkasné Gondos Krisztina OEP osztályvezetőnek, dr. Kártyás Gábor munkajogásznak és dr. Kovács Ferenc adószakértőnek – jöjjön el 2014. március 20-án szakmai konferenciánkra

Ízelítő a tematikából:

  • A bejelentési szabályok módosulásai
  • A bevallások változásai, különös tekintettel a járulékbevallásokra
  • Nyilvántartási és adatszolgáltatási kötelezettség
  • A munkaidő-nyilvántartás törvényi követelményei
  • A szabadság és egyéb távollétek kezelése a nyilvántartásban

Helyszín: Best Western Hotel Hungária, 1074 Budapest Rákóczi út 90.

Bővebb információk és jelentkezés itt

 


Kapcsolódó cikkek:


Haladékot adott a NAV a járuléktartozóknak
2021. február 22.

Március 10-ig még rendezhető az elmaradás, így több mint három hét haladékot nyernek járulékügyük intézésére azok, akiknek a törvény alapján érvénytelenné válna a taj-száma.

Így számíthat a nyugdíjnál a megbízási szerződés
2021. február 22.

Elmondjuk, mikor és hogyan számít bele a megbízási díj a nyugdíj összegébe, mi történhet a megbízási jogviszonnyal a nyugdíj megállapításakor, és miként lehet nyugdíj melletti keresőtevékenységet végezni megbízási jogviszony keretében.