Kivéreztetik a magánpénztárakat

Szerző: Ado Online
Dátum: 2014. április 25.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az ING magánnyugdíjpénztárának beolvadása erős figyelmeztetés – írja az Origo.


Az ING pénztárai nem végelszámolással, hanem beolvadással szűnnek meg: a magánnyugdíjpénztár a Horizonttal, az önkéntes kassza az Aranykorral egyesül. Ezzel együtt a bejelentés drámai: ha már az ING is bedobja a törülközőt, akkor tényleg befellegzett ennek a piacnak – kommentálták többet a holland cég döntését az Origónak.

A magánnyugdíjpénztárak piacán az ING-s pénztár beolvadása, június 30-a után négy pénztár marad, összesen 62 ezer taggal.

Nekik a jelek szerint rendszeresen a zsebükbe kell nyúlniuk. A szabályozás szerint ugyanis bevétel nem, csak költségek képződhetnek az intézményekben: tagdíjat lehet, de nem kell fizetniük a tagoknak, a pénztáraknál maradt pénzeket viszont forgatni és adminisztrálni kell, a szolgáltatásokat padig kifizetni, ami költségekkel jár. Mindezt pedig a korábbi tartalékokból, a tulajdonosok korábbi támogatásából vagy a tagok önkéntes befizetéseiből lehet előteremteni.

Az Origó kiváló cikkét a szektor esélyeiről itt olvashatja.

   

       

Kapcsolódó cikkek:


Haladékot adott a NAV a járuléktartozóknak
2021. február 22.

Március 10-ig még rendezhető az elmaradás, így több mint három hét haladékot nyernek járulékügyük intézésére azok, akiknek a törvény alapján érvénytelenné válna a taj-száma.

Így számíthat a nyugdíjnál a megbízási szerződés
2021. február 22.

Elmondjuk, mikor és hogyan számít bele a megbízási díj a nyugdíj összegébe, mi történhet a megbízási jogviszonnyal a nyugdíj megállapításakor, és miként lehet nyugdíj melletti keresőtevékenységet végezni megbízási jogviszony keretében.