Nyugdíjra jogosító szolgálati idő vásárolható Romániában

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. szeptember 25.
Címkék: , ,
Rovat:
Sajátos közpolitikai ötletet valósítottak meg a innovatív közpolitikai megoldásokban korábban is élenjáró Romániában.

Romániában maximum hat évnyi nyugellátásra jogosító szolgálati idő “megvásárlását”  tették lehetővé a nyugdíjjárulék utólagos befizetésével.

A bukaresti kormány erről elfogadott sürgősségi rendeletét pénteki sajtóértekezletén ismertette Ionel Danca, a miniszterelnöki kabinet vezetője.

Az öregségi nyugdíjkorhatatárt betöltött személyek, akik nem rendelkeznek – vagy nem tudják bizonyítani, hogy rendelkeznek – a teljes nyugellátáshoz szükséges 35 éves, vagy a résznyugdíjhoz szükséges minimális szolgálati idővel, befizethetik a hiányzó (de hat évnél nem hosszabb) időszaknak megfelelő nyugdíjjárulékot az országos bruttó minimálbérnek megfelelő szinten.

A szolgálati idő megszerzését célzó hiányzó járulékot egy összegben, vagy 2021 augusztus 31.ig havi részletekben törleszthetik az érintettek.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek:


Adókedvezménnyel ösztönzik a lakbérek csökkentését Romániában
2020. április 30.

Adókedvezménnyel ösztönzik a lakbérek csökkentését Romániában

Elengednék az ingatlan bérbeadásából befolyó bevétel után fizetendő adót Romániában azon tulajdonosok számára, akik a koronavírus-járvány közepette átmenetileg legalább harminc százalékkal csökkentik a lakójuknak felszámított házbért a februári szinthez képest.