Ballmer távozik a Microsofttól


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Steve Ballmer, a Microsoft emblematikus vezetője a következő 12 hónap során nyugdíjba vonul – jelentette be váratlanul a szoftvergyártó óráscég.


A piac jól fogadta a bejelentést: a Microsoft-részvények ára 7,3 százalékkal emelkedett. Az optimizmus oka vélhetően az, hogy Ballmert sokan kritizálták, amiért a Microsoft a mobil szolgáltatások piacának fejleményeire lassn reagált, és egyértelműen a Google és az Apple követőjévé vált ahelyett, hogy maga diktálta volna a tempót – derül ki a BBC tudósításából. 

A bejelentés azért meglepő, mert Ballmer a kritikákra válaszolva a múlt hónapban jelentette be a cég jelentős szervezeti átalakítását.

Az 57 éves menedzser 40 éve ismeri Bill Gatest; együtt tanultak a Harvardon, Ballmer pedig 1980 óta a Microsoft alkalmazottja. A cég vezetését 2000-ben vette át Gatestől – írja a BBC.


Kapcsolódó cikkek

2023. március 29.

Marad vagy múlik az online kereskedelem térhódítása?

Az elmúlt években elképesztő mértékű átalakuláson ment keresztül az e-kereskedelem, nem csak Magyarországon, de szerte a világban. A Covid okozta korlátozások, lezárások kényszerűen megváltoztatták a fogyasztási szokásokat, a személyes vásárlási alkalmak jelentősen visszaestek, egyik napról a másikra megnőtt az igény az online jelenlétre. 32 ezer webáruház van ma Magyarországon.