Hódítanak az okosmobilok – infografika

Szerző: Zsubori Ervin
Dátum: 2015. december 23.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az okostelefonosok többsége a mobiljával fekszik, s azzal is kell. A köztes időben pedig immár kétmillióan neteznek is a készülékükkel. Az InfoTandem infografikája.


A hazai okostelefon-tulajdonosok 28 százaléka sohasem távolodik el a készülékétől egy méternél messzebbre. A többség éjszaka is maga mellett tartja a mobilját (a megkérdezettek 58 százaléka nyilatkozott így), háromnegyedük pedig egyáltalán nem kapcsolja ki azt. Az eNET és a Telekom által jegyzet Jelentés az internetgazdaságról című friss kutatásból származó adatok egyértelműen alátámasztják tehát, hogy az okostelefon a használói számára nálunk is a mindennapi élet szerves része, nélkülözhetetlen kelléke lett.

 

Az októberi – mintegy ezer fős mintán végzett – felmérés eredményeiből az is jól látszik, hogy okostelefonozás és internetezés egyre inkább átfedésbe kerülnek egymással. Egyfelől, mára a felnőtt netezők 67 százaléka, 3,3 millió ember egyúttal az okostelefon-használók táborát is erősíti (a bővülés dinamikus: az említett arány az elmúlt két évben 20 százalékponttal ugrott meg). Másfelől, e kör tagjai közül 60 százaléknyian, azaz 2 millióan immár mobilinternetet is használnak (s közülük tízből négyen 4G szélessávú szolgáltatással kapcsolódnak a hálóhoz).

A wifi igénybevétele az okostelefont birtokló felnőtt netezők körében gyakorlatilag általánosnak tekinthető, elérte a 90 százalékot. Ugyanilyen arányban töltenek le a felhasználók több-kevesebb gyakorisággal különféle alkalmazásokat a készülékükre. A legnépszerűbbek érthető módon az ingyenes appok. Olyannyira, hogy fizetős alkalmazásokkal a válaszadók kétharmada egyáltalán nem foglalkozik.

A nemcsak letöltött, hanem valóban használt appok közül a térkép és navigáció tarol, a maga 69 százalékos arányával. A kommunikációt – például e-mailes kapcsolattartást – szolgáló megoldások és a játékok valamivel 60 százalék fölötti súlyt képviselnek, de nem sokkal maradnak el tőlük a közösségi média használatát lehetővé tevő alkalmazások sem.


Kapcsolódó cikkek:


KPMG: árad a tőke a fintech szektorba
2018. július 31.

Soha nem vonzott még annyi tőkét és befektetést a fintech szektor globálisan, mint 2018 első felében - derül ki a KPMG Pulse of Fintech jelentéséből. 875 tranzakcióról és 57,9 milliárd dollárnyi befektetői tőkéről beszélhetünk, többről, mint tavaly egész évben.

Idén legal technology díjjal bővül a Wolters Kluwer Jogászdíja!
2018. június 19.

Többször foglalkoztunk már azzal a megkerülhetetlen jelenséggel, hogy a technológiai innováció bizony utolérte a jogi szakmát is. A jogi innováció azonban már nemcsak a jövő zenéje: a jogi technológia területén megvalósított konkrét, kézzelfogható teljesítményt kell felmutatnia annak, aki a Wolters Kluwer Jogászdíj idén bevezetett legal technology kategóriájában szeretne pályázni.

Változatos témákat támogat az innovációs hivatal
2018. június 1.

Új internetbiztonsági megoldásokat, méreganyagok közömbösítését, földrengésbiztos épülettervezési módszereket célzó, valamint a mesterséges intelligenciát, a fehérjetudományt és a lézertechnológiát érintő kutatások indulnak 10 új projekttel, amelyek a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) pályázatán összesen 5 milliárd forint támogatást nyertek – közölte a hivatal.

Global Legal Hackathon Magyarországon
2018. február 9.

A Wolters Kluwer Kft.-t választották a Global Legal Hackathon (Globális Jogi Hacker Maraton), 2018. február 23-25. között megrendezésre kerülő világméretű esemény magyarországi házigazdájának.