Mobilon is fizethető az e-útdíj

Szerző: Bitport.hu
Dátum: 2014. április 17.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tavaly nyáron indult el Magyarországon az e-útdíj rendszer, zömében hagyományos fizetési megoldásokkal. A fuvarozók igényei alapján mostanra készült el a mobilfizetési lehetőséget nyújtó HU-GO Mobil alkalmazás, ami elsősorban az alkalmi viszonylati jegyet vásárlók számára jelent kényelmesebb megoldást. A HU-GO Mobil fejlesztését a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. koordinálta.


Az Android, és iOS operációs rendszereken futó, de már a Windows Phone platformra is fejlesztés alatt álló alkalmazás segítségével a 3,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek megtett úttal arányos útdíj megfizetésére van mód. Az ingyenesen letölthető applikáció segítségével az útdíjat a járművezetők regisztráció nélkül, virtuális bankkártyás fizetéssel téríthetik meg.

A HU-GO Mobillal a fuvarozó a viszonylati jegyet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltatótól veszi meg. A viszonylati jegyet ebben az esetben is az úthasználat megkezdése előtt kell megváltani, és az csak a kifizetést követően jogosít fel úthasználatra.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. újabb fejlesztésekre készül, a társaságot a kormány a közelmúltban jelölte ki a Nemzeti Elektronikus Jegy Platform, a NEJP megvalósítására. A NEJP révén a közösségi, és az egyéni közlekedéshez kapcsolódó közszolgáltatásokat integráló országos rendszer épül ki – mondta  Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója.

A cikk szerzője együttműködő partnerünk, a Bitport.hu (informatika az üzlet nyelvén).


Kapcsolódó cikkek:


Miért vall kudarcot a digitalizáció sok cégnél?
2021. január 18.

A digitális technológiákra való átállást gátolja, hogy az eddigi fejlesztéseik nem eredményeztek kézzelfogható üzleti hasznot, viszont a digitalizációra nem, mint a növekedés eszközére érdemes tekinteni, hanem, mint a túlélés feltételére – derül ki a EY közleményéből.

KPMG: a koronavírus felpörgette a digitalizációs forradalmat
2020. december 15.

Az informatikai vezetők nagyobb büdzsével gazdálkodhattak, de több is volt a kockázat, amit kezelniük kellett, így az adatbiztonsági beruházások kerültek az élre, megelőzve az ügyfélélmény növelését, illetve az infrastruktúra fejlesztését.