Technológia


2012. március 20.

Lassan visszaszorul a vezetékes netelőfizetés

Magyarországon 2012 januárban 2,088 millió vezetékes szélessávú internet-előfizetés volt – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).A gyorsjelentésben szereplő – legnagyobb – kábelszolgáltatók előfizetései az év első hónapjában 821 ezerre csökkentek.

2012. március 19.

Jó üzlet a kommentek törlése Kínában

Számos online PR-cég jelentős összegeket hajt be abból Kínában, hogy a vállalati ügyfeleiket érintő negatív tartalmakat törlik a világhálóról és őket kedvező színben feltüntető tartalmakat helyeznek el helyette.

2012. március 12.

Percenként 2400 ruhát értékesített a legnagyobb kínai e-kereskedő

Az év során értékesített ruhák egymás mellé téve a Földtől a Holdig érnének, a házhoz szállított csomagokból pedig havonta egy gízai Kheopsz-piramist lehetett volna felépíteni – derül ki az Alibaba Csoporthoz tartozó vállalat 2011-es év fogyasztási statisztikáit összegző jelentéséből.A legnagyobb e-kereskedő meglepő trendekkel is szolgáló tanulmányából kiderül: tavaly mintegy 310 millió háztartási berendezést, 130 millió kiegészítőt és 84 millió játékot vettek az online vásártéren a kínaiak.

2012. március 11.

Az angolok már csak e-könyvet olvasnak

“Megöli” az e-könyv a jelek szerint a nyomtatottat Nagy-Britanniában, ahol az év első két hónapjában negyedével csökkent az eladott papír alapú kötetek száma az előző év azonos időszakához képest.

2012. március 10.

Cél a jogtiszta internetes tartalom

Együttműködik az interneten elérhető szórakoztató tartalmak, valamint szoftverek, adatbázisok jogi szabályozásának továbbfejlesztésében a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ).

2012. február 20.

Tarolnak a webáruházak

Egyre több cég foglalkozik kiskereskedelemmel, a növekedést a webáruházakat üzemeltető cégek okozzák. Míg a hagyományos boltok újabb és újabb nehézséggel nézhetnek szembe, a jól menő online üzletek árbevétele jelentősen nő. A kereskedelemben a fizetési fegyelem viszonylag jó, de ez nem az iparág jó helyzetének köszönhető – derül ki a Dun & Bradstreet elemzéséből.