Veszélyben a netbankolók negyede

Szerző: Ado Online
Dátum: 2014. április 11.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Már nem frissülő szoftvereket használ a hazai netbankolók 27 százaléka. Nekik lépniük kell – írja az Azenpenzem.hu.


Magyarországon a világhálóhoz kapcsolódó gépek 27 százalékán XP fut, és legalább ugyanennyien használják az Office irodai szoftvercsomag 2003-as kiadását, valamint az Internet Explorer böngésző 6.0 verzióját. Szerdától ezekre sem érkeznek frissítések – írja a lap.

Az új vírusok már nem a gépek tönkretételét, hanem banki és egyéb hozzáférési adatok, jelszavak, hitelkártyaadatok megszerzését célozzák; a legnagyobb veszélyben az internetbankot használók lehetnek – nyilatkozta Jakab Péter, a Magyar Bankszövetség bankbiztonsági munkacsoportjának elnöke.

További részleteket itt talál.

                Új zálogjogi szabályok és a hitelbiztosítéki nyilvántartás
               

                    Bármilyen ingóságon fennálló követelés csak a hitelbiztosítéki nyilvántartásba való bejegyzéssel zálogosítható el. Az új Ptk. kiemeli, hogy ebbe a nyilvántartásba kell bejegyezni a tulajdonjog fenntartásával történő eladást, a lízing- továbbá a faktoring szerződéseket is.

               

                    Értesüljön az új szabályokról, tegye fel kérdéseit szakértő előadóinknak, Dr. Parti Tamásnak, a Budapesti Közjegyzői Kamara elnökének és Dr. Gárdos Péter ügyvédnek. Jöjjön el 2014. április 15-én szakmai konferenciánkra!

               

                    Helyszín: Best Western Hotel Hungária, 1074 Budapest Rákóczi út 90.

               

                    Bővebb információk és jelentkezés itt

           


Kapcsolódó cikkek:


A koronavírus felpörgette az online divatüzleteket
2021. március 2.

A koronavírus felpörgette az online divatüzleteket

Magyarországon az online divatüzletek 2020-as, 240 milliárd forintos forgalma 21 százalékkal 290 milliárd forintra nőhet az idén, részesedésük a divatpiacon a 2020-as 17,5 százalékról 20 százalékra emelkedhet 2023-ra.

Miért vall kudarcot a digitalizáció sok cégnél?
2021. január 18.

A digitális technológiákra való átállást gátolja, hogy az eddigi fejlesztéseik nem eredményeztek kézzelfogható üzleti hasznot, viszont a digitalizációra nem, mint a növekedés eszközére érdemes tekinteni, hanem, mint a túlélés feltételére – derül ki a EY közleményéből.