A Pénzügyminisztérium felrobbantásával fenyegetőzött egy férfi, őrizetbe vették


Gyorsan elfogtak és őrizetbe vettek csütörtökön egy férfit, aki robbantással fenyegette a Pénzügyminisztériumot – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A 48 éves feltételezett elkövető délelőtt azzal tárcsázta a 112-es segélyhívót, hogy bombát helyezett el a tárca épületében. A Készenléti Rendőrség tűzszerészei átvizsgálták a minisztérium belvárosi, valamint a budai Várban található, felújítás alatt álló épületét, de egyik helyen sem találtak robbantásra alkalmas eszközt.

A rendőrség a köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt, ismeretlen tettes ellen indított nyomozást. A feltételezett elkövetőt néhány órán belül azonosították, majd a XVIII. kerületben elfogták.

A férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását – írja a police.hu.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. július 22.

Lendületet vett az ingatlanpiac

A hazai ingatlanpiacon a Duna House (DH) becslése szerint az első félév 61 646 adásvétellel zárult, ami 40 százalékos emelkedés a tavalyi év azonos időszakához képest.

2024. július 22.

Online személyi kölcsönök: kisebb hiányosságokkal, de megfelelően tájékoztatnak a hitelintézetek

Az MNB témavizsgálata hat hitelintézet online személyi kölcsön igénylése kapcsán az ügyfél-tájékoztatási gyakorlatot tekintette át. Bár jelentős jogsértés nem merült fel, az MNB a kisebb hiányosságok megszüntetéséért, s az átláthatóbb tájékoztatásért több intézkedést is hozott. A feltárt problémák miatt kiszabott 6,6 millió forint bírság mellett a felügyelet figyelemmel követi a hiányosságok kijavítását is – olvasható a jegybank honlapján megjelent közleményben.