Bejegyzések a ‘NAV’ címkével ellátva

NAV: átmeneti fizetési nehézség esetén célszerű csődvédelmet kérni Koronavírus

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. március 31.
Címkék: , , ,
Rovat:

Ha a gazdálkodószervezet átmeneti fizetési nehézséggel küzd, és más hitelezőknek is tartozik, azonban gazdasági helyzetét tekintve van reális esélye annak, hogy idővel gazdálkodását rendbe tudja hozni és képes lesz tovább működni, indokolt lehet csődvédelmet kérnie - hívja fel a figyelmet az adóhatóság a honlapján.

NAV: fizetési kötelezettség fizetés nélküli szabadságnál Koronavírus

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. március 31.
Címkék: , ,
Rovat:

Ha a munkavállaló fizetés nélküli szabadságon van, szünetel a biztosítási jogviszonya, ezért - ha más jogcímen sem jogosult az egészségügyi szolgáltatásra -, a fizetés nélküli szabadság első napjától egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie, amelynek összege idén havonta 7710 forint, naponta 257 forint - hívja fel a figyelmet a NAV.

Koronavírus: július 1-ig nem kötelező az online számlarendszer átállítása Koronavírus

A járványhelyzet miatt az online számlaadat-szolgáltatásban, április 1-jétől július 1-jéig nem kötelező átállni a 2.0 verziójú XSD alkalmazására, így a korábbi verzióban küldött adatokat is fogadja a NAV.

NAV: nyolc Pest megyei helyszínen szünetel az ügyfélfogadás

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. március 17.
Címkék: ,
Rovat:

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának dabasi, nagykátai, ráckevei és szigetszentmiklósi kirendeltségein, valamint a gyáli, pilisvörösvári, szentendrei, szobi kormányablakokban működő NAV-ablakokban határozatlan ideig szünetel az ügyfélfogadás - közölte a NAV kedden.

Ellenőrzésekre számíthatnak az utalványokkal trükközők

Szerző: dr. Horváth Zoltán
Dátum: 2020. március 3.
Címkék: , ,
Rovat:

Az utalványok jó ideje meghatározó elemei a béren kívüli juttatási rendszereknek. A bérnél kedvezőbb adózás miatt erős a kísértés az utalványok nem megfelelő használatára, ennek kockázatára a NAV legutóbbi bejelentése ismét ráirányította a figyelmet.