Bejegyzések áfa címkével

Árfolyam az áfában (XX. rész)
2024. június 13. Adó

Árfolyam az áfában (XX. rész)

A cikksorozat mostani részében az online számlaadat-szolgáltatás során az árfolyamhoz kapcsolódóan vétett hibákról lesz szó.

Árfolyam az áfában (XIX. rész)
2024. június 10. Adó

Árfolyam az áfában (XIX. rész)

Az online számlaadat-szolgáltatás részletszabályait tartalmazó interfész specifikáció a végszámláról történő adatszolgáltatásra speciális előírást ad.

2024. május 30. Adó

Kávézóban használható hűségkártya értékesítése kapcsán felmerülő áfakötelezettség

Kérdésként merül fel, hogy a kávéknak a hűségkártya-program keretében a hűségkártyák használata útján megvalósított értékesítése egycélú vagy többcélú utalvány alkalmazásának minősíthető-e, illetve, hogy az milyen feltételek mellett keletkeztet a társaság részére áfakötelezettséget. Kérdéses továbbá, hogy az ajándék kávéknak a hűségkártyák értékesítésekor történő biztosítása áfaköteles termékértékesítésnek vagy szolgáltatásnyújtásnak tekinthető-e vagy sem.

Árfolyam az áfában (XVII. rész)
2024. május 29. Adó

Árfolyam az áfában (XVII. rész)

A cikksorozat soron következő része a gyűjtőszámla kiállítása, valamint az alanyi adómentesség, illetve a pénzforgalmi elszámolás alkalmazása esetén irányadó árfolyam-előírásokkal foglalkozik.

2024. május 24. Adó

A közvetett adózás rendszere Egyiptomban (1. rész)

Egyiptom modern áfa-szabályozása 2016-ra datálható, ekkor lépett életbe az új áfa-törvény, amely felváltotta a korábbi termék-szolgáltatás jellegű adót. A törvény két jelentős módosításon esett át, először 2020-ban, majd 2022-ben.

Árfolyam az áfában (XV. rész)
2024. május 15. Adó

Árfolyam az áfában (XV. rész)

Időszaki elszámolású ügyletekről készült számla korrekciója esetén a korrekció irányától és okától függően eltér az, hogy mi minősül az alkalmazandó árfolyamot meghatározó számlának.