Bejegyzések a ‘GVH’ címkével ellátva

Versenyjogi könnyítésekkel küzdenek a koronavírus ellen Koronavírus

Az európai versenyhatóságok segítik a folyamatos áruellátás biztosítását, de megfelelő szigorral lépnek fel azokkal a vállalkozásokkal szemben, amelyek haszonszerzés érdekében visszaélnek erőfölényükkel vagy kartelleznek.

A Vibert vizsgálja a GVH

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. február 28.
Címkék: ,
Rovat:

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárásában vizsgálja, hogy hirdethető-e jogszerűen ingyenesként és biztonságosként a Viber - közölte a hivatal pénteken.

A GVH 1,176 milliárd forintra büntette a Vodafone-t

Szerző: Adó Online
Dátum: 2019. december 14.
Címkék: ,
Rovat:

Ismétlődő jogsértés miatt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 1,176 milliárd forintra büntette a Vodafone-t - közölte a versenyhivatal szombaton. A Vodafone közölte: nem ért egyet a döntéssel és bírósághoz fordul.

Kié az utolsó szó, ha a Bizottság kezdi egy összefonódás vizsgálatát, de a tagállami versenyhatóság fejezi be?

Szerző: dr. Papp Álmos
Dátum: 2019. december 7.
Címkék: , , , , , , ,
Rovat:

A fúziók ellenőrzésére vonatkozó munkamegosztás az Európai Unió Bizottsága, valamint a tagállami versenyhatóságok között első látásra világos hatásköri szabályokon nyugszik. A részleges ügyáttétel eredményeképp bizonyos esetekben azonban nem feltétlenül egyértelmű, hogy ki, milyen döntésre bír hatáskörrel.

Kompenzációt fizet utasainak a Wizz Air

Szerző: Adó Online
Dátum: 2019. július 31.
Címkék: ,
Rovat:

A kompenzációban részesülő fogyasztók száma 120 ezer és 220 ezer közé tehető, az átlagos összeg pedig 8,3 euró lesz utasonként, összesen mintegy 250 millió forintról van szó - a GVH elfogadta a cég vállalását.