Munkaügyek

Az osztott napi munkaidő szabályai

Szerző: dr. Kozma-Fecske Ivett
Dátum: 2020. május 20.
Címkék: ,
Rovat:

Az osztott napi munkaidő nem túl gyakori, bizonyos munkakörökben viszont nagyon hasznos lehetőség. Lényege, hogy a munkáltató a napi munkaidőt két részletben határozza meg, osztja be az adott napra a munkavállaló számára. A munkaidő beosztása fő szabály szerint a munkáltató jogosultsága, osztott napi munkaidő alkalmazásáról azonban a munkáltató nem dönthet egyoldalúan, tekintettel annak a munkavállalóra nézve jelentős hátrányaira.

Visszatérés a munkahelyekre: bírság jöhet, ha nincs kockázatértékelés Koronavírus

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. május 19.
Címkék: , ,
Rovat:

A kormány 2020. május 15-én, illetve 16-án megalkotott rendeleteivel (208., 211.) lehetőséget biztosított a fokozatos visszarendeződésre a munkahelyeken. Azoknál a munkáltatóknál, ahol a munkavállalók nagy része otthoni munkavégzésben vagy állásidőben töltötte az elmúlt két hónapot, a visszarendeződés számos munkáltatói feladatot generál.

Ugrásszerűen megnőtt a bértámogatási program iránti érdeklődés Koronavírus

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. május 19.
Címkék: , , ,
Rovat:

Ugrásszerűen megnőtt a munkahelyvédelmi bértámogatási programra jelentkezők száma az elmúlt két hétben - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

Munkajogi és adatvédelmi káoszt is hozott a veszélyhelyzet Koronavírus

MKVKOK
Szerző: Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ
Dátum: 2020. május 19.
Címkék: , , , , , , ,
Rovat:

A veszélyhelyzet miatt gyors ütemben jelentkező változások, illetve maga a szokatlan élethelyzet váratlan, és sok esetben megoldhatatlan kihívások elé állította a vállalkozásokat, s más foglalkoztatókat. E problémakörből tekintünk át néhány kérdést, illetve adunk kapcsolódó megoldási javaslatokat az alábbiakban.

80 milliárd forintos munkahelyteremtő bértámogatási program indul Koronavírus

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. május 18.
Címkék: , , ,
Rovat:

Nyolcvan milliárd forintos keretösszeggel munkahelyteremtő bértámogatási program indul, amely 70 ezer ember munkába állását segíti - jelentette be Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára hétfőn online sajtótájékoztatón.

Az iparban inkább a munkaidőkeret kiterjesztését választják bértámogatás helyett Koronavírus

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. május 14.
Címkék: , , ,
Rovat:

A Process Solutions tapasztalati szerint az idegenforgalomban és a nem-élelmiszer kiskereskedelemben aktív cégek érdeklődnek a kormány által biztosított bérkiegészítés után, a gyárak és termelési üzletágak esetében inkább a munkaidőkeret kiterjesztése a jellemző.