Bejegyzések a ‘GDP’ címkével ellátva

Jobb lett az előzetesnél az első negyedévi GDP

Szerző: Adó Online
Dátum: 2021. június 1.
Címkék: , , ,
Rovat:

A szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint a gazdaság teljesítménye az előző negyedévinél az előzetesen jelzett 1,9 százalék helyett 2,0 százalékkal nőtt, az előző év azonos negyedévihez mérve 1,6 százalékkal csökkent, ami 0,4 százalékponttal kisebb csökkenés az előző közlésnél.

A Költségvetési Tanács nem elégedett a hiánycéllal

Azt szeretnék, ha a kormányzat csökkentené az idei költségvetési hiányt a legutóbb elfogadott módosításhoz képest, egyben javasolta a kormánynak, hogy hasonló módon a 2022-es költségvetési törvénytervezetben megjelölt 5,9 százalékos hiányt is mérsékelje majd, közelítve azt a 3 százalékhoz.

Magyarország lépéselőnybe kerülhet a gazdaság korai nyitásával

Londoni makrogazdasági elemzők friss előrejelzései szerint a magyar gazdaságban várhatóan előbb kezdődik a kilábalás a koronavírus-járvány okozta sokkból, mint a közép-európai térség többi gazdaságában.

Vége a recessziónak – statisztikailag

Szerző: Adó Online
Dátum: 2021. február 16.
Címkék: , ,
Rovat:

A negyedik negyedéves GDP növekedése éves összevetésben negatív, a harmadikhoz képest viszont pozitív. Minthogy a harmadik negyedév is jobb volt a második negyedévnél, így a statisztika fogalmai szerint - ami nem feltétlenül vág egybe a gazdaság szereplőinek érzékelésével - vége a recessziónak.

Varga Mihály: drámaibb ez a válság, mint a 2008-as Koronavírus

A pénzügyminiszter szerint a nehéz helyzet ellenére a magyar államadósságkezelés változatlanul stabil, több lábon áll és gördülékenyen működik, ennek eredményeként a jövő év nem rejt jelentős kockázatokat, sőt azok esetleges felmerülése esetén is jelentős tartalékok állnak rendelkezésre.