Cégvilág

KSH: 2,2 százalékkal nőtt a GDP az első negyedévben

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. május 29.
Címkék: ,
Rovat:

A szezonálisan, naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint a gazdaság teljesítménye az előző év azonos negyedévéhez mérten 2,0 százalékkal nőtt, az előző negyedévhez viszonyítva 0,4 százalékkal csökkent.

ITM: péntektől lehet pályázni az új kkv-konstrukcióra Koronavírus

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. május 29.
Címkék: , , , ,
Rovat:

Péntektől lehet beadni a pályázatokat a gazdaságvédelmi akcióterv keretében a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) támogatására indított 50 milliárd forint keretösszegű konstrukcióra, az első kifizetésekre már június első felében sor kerülhet - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára.

750 milliárd eurós az új uniós mentőcsomag Koronavírus

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. május 27.
Címkék: , , ,
Rovat:

500 milliárd euró vissza nem fizetendő támogatásból és 250 milliárd euró kölcsönből áll az EU szerdán bejelentett új gazdasági mentőcsomagja, amelynek forrásait kölcsönök adják. A tervezet szerint hazánk 8,1 milliárd euró vissza nem térítendő támogatásra és 6,9 milliárd euró hitelre számíthat.

Szinte minden cég találhat testre szabott finanszírozási programot Koronavírus

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. május 25.
Címkék: , , , ,
Rovat:

Jelentős összegű és változatos állami hitel- és garanciaprogramok nyíltak meg kedvező feltételekkel az egészségügyi veszélyhelyzet kezelése érdekében. Ezért a reorganizációra szoruló és a beruházást vagy akvizíciót tervező vállalatoknak egyaránt érdemes újragondolni meglévő finanszírozási struktúrájukat.

Mastercard: az online vásárlás meghaladta az összes egyéb költési formát Koronavírus

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. május 18.
Címkék: , ,
Rovat:

Az online vásárlás meghaladta az összes egyéb költési formát az elmúlt hetekben a koronavírus-járvány hatására, nőtt a virtuális élmények iránti igény, ugyanakkor a magyarok mintegy 60 százaléka tart az online visszaélésektől - derült ki a Mastercard friss felméréséből.