TB-Nyugdíj

Egyetemisták árvaellátása

Szerző: Molnárné dr. Balogh Márta
Dátum: 2019. október 16.
Címkék: ,
Rovat:

A felsőoktatási felvételi ponthatárok kihirdetését követően sokan örömmel értesültek felvételükről. Az új egyetemisták közül vannak, akik árvaellátásban részesültek középiskolai tanulmányaik alatt, tekintsük át, hogy a tanulmányok folytatása hogyan befolyásolja ellátásukat, amelynek folyósítása a középiskola befejezésekor beszüntetésre kerül.

Bővült az ápolási díjra jogosultak köre

Szerző: Adó Online
Dátum: 2019. október 3.
Címkék:
Rovat:

Több mint háromezerrel, 50 700-ról 54 ezerre bővült azoknak a köre, akik jogosultak az ápolási díj valamelyik formájára - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Novák: 2,5 millióan jogosultak a novemberi nyugdíjprémiumra

Szerző: Adó Online
Dátum: 2019. október 3.
Címkék:
Rovat:

Két és fél millióan számíthatnak a novemberi nyugdíjprémiumra, mert nemcsak az öregségi nyugdíjasok, hanem minden nyugdíjszerű ellátásban részesülő ember megkapja azt, aki jogszabályilag jogosult rá - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Kevés nyugdíjra számítanak a fiatalok

Szerző: Adó Online
Dátum: 2019. szeptember 30.
Címkék:
Rovat:

A magyarok a nyugdíjjövedelmük több mint felét (54 százalékát) még mindig az államtól várják, de a fiatalok egyre inkább tisztában vannak az állami ellátás határaival.