Bejegyzések a ‘RSM’ címkével ellátva

10 dolog, amire érdemes figyelni a KIVA kapcsán

Szerző: Csepei Kinga
Dátum: 2021. május 11.
Címkék: , , , ,
Rovat:

A NAV napokban tett bejelentése alapján a KIVÁ-s adózók 2021 májusától az adóhatóság kiemelt figyelmével számolhatnak. A NAV mindenekelőtt a kedvezmények, az elhatárolt veszteség és a beruházások elszámolását fogja vizsgálni. Az adóellenőrzések előtt a KIVA alanyoknak érdemes átvilágítani ezeket a pontokat.

Naperőmű beruházás? Lássa át világosan az adózás részleteit is!

A napenergia szektorban tevékenykedőket sokféle adónem és adókedvezmény érintheti, így minden esetben célszerű egy beruházás megkezdése és működtetése kapcsán egyedileg áttekinteni az adókötelezettségeket.

SZÉP-kártya: 2021. december 31-ig megszűnnek az alszámlák közötti határok

Szerző: Kiss Helga
Dátum: 2021. április 27.
Címkék: , , ,
Rovat: ,

2021. április 25-től az év végéig a SZÉP-kártya tulajdonosok szabadon felhasználhatják SZÉP-kártyájuk különböző zsebein lévő egyenlegeket. Úgy lehet fizetni az elfogadóhelyeken a SZÉP-kártyával, hogy nem kell azzal törődni, melyik alszámlán lévő összeget használjuk fel.

Az osztalék előírásának és könyvelésének szabályai

Szerző: Héhn Miklós
Dátum: 2021. április 20.
Címkék: , , ,
Rovat:

Az osztalék előírásával és elszámolásával kapcsolatos szabályokat nem árt felfrissíteni a beszámoló készítés idején. Az osztalék elengedés könyvelési szabályai változtak 2020 őszén, ezt fontos tudniuk a cégtulajdonosoknak, hiszen a járványhelyzetre tekintettel esetlegesen romló eredményt nem lehet osztalék-elengedéssel javítani.

NAV adóellenőrzések – szemléletváltás, NAV 2.0

Az utóbbi években gyökeresen változott meg az a modell, ahogyan az adóhatóság, a saját funkciójára, az adózókkal való kapcsolatára és nem utolsó sorban a költségvetési bevételek legfontosabb őreként betöltött szerepére tekint.

Tao és hipa-bevallást módosító tételek: ezt kell ellenőriznie

Az éves tao és hipa kötelezettségek, bevallások összeállításakor érdemes egy checklistát végigfutni, milyen tételek módosíthatják a cég adófizetési kötelezettségét. Ha még nem tette meg, az alábbi lista alapján ellenőrizze a 2020-as adóbevallásokat benyújtásuk előtt!

Továbbra is él az 5 százalékos áfa az elviteles, házhozszállításos ételre, italra Koronavírus

A veszélyhelyzet frissen bejelentett újabb hosszabbítása azt is jelenti, hogy a korábbi rendelet által a vendéglátó üzletek legfontosabb szolgáltatásaira biztosított átmeneti kedvezményes áfamérték hatálya is meghosszabbodik.