Bejegyzések a ‘NAV-figyelő’ címkével ellátva

NAV-figyelő, 22.hét: hogyan és meddig élhetünk a rendkívüli fizetési kedvezményekkel? Koronavírus

Mindent megtudhat a fizetési könnyítés általános és rendkívüli szabályairól. Az Online Számla rendszerben a csoportazonosító szám számít.

NAV-figyelő, 21. hét: megjelent a NAV útmutatója a méltányossági jogkörének gyakorlásáról Koronavírus

Kertész Gábor
Szerző: Kertész Gábor
Dátum: 2020. május 25.
Címkék: , , , , ,
Rovat:

Megjelent a NAV útmutatója a méltányossági jogkörének gyakorlásáról. Jelentős változások jönnek július 1-től a dohánytermékek adózásában és közeleg a reklámadó bevallás határideje is.

NAV-figyelő, 20.hét: veszélyhelyzet idején teljesített ingyenes termékátadások és szolgáltatásnyújtások adóügyi megítélése Koronavírus

Kertész Gábor
Szerző: Kertész Gábor
Dátum: 2020. május 18.
Címkék: , , , ,
Rovat:

A Gazdaságvédelmi Akcióterv adta fizetési könnyítési lehetőségekről, a csekély összegű támogatások ellenőrzési tapasztalatairól számol be többek között a NAV-figyelő.

NAV-figyelő, 14. hét: tanácsok a veszélyeztetett ágazatok adó- és járulékkedvezményei érvényesítéséhez Koronavírus

Kertész Gábor
Szerző: Kertész Gábor
Dátum: 2020. április 6.
Címkék: , , ,
Rovat:

A NAV válaszol a járványhelyzet adóintézkedéseivel kapcsolatos kérdésekre. Osztalékbevétellel rendelkezők mindenképpen ellenőrizzék a NAV szja bevallás tervezetét. Megjelent a 2008 jelű bevallás nyomtatványképe és a Kitöltési útmutató tervezete.

NAV-figyelő 11. hét: milyen esetekben lehet segítségünkre az ONYA?

Új adózási kérdésekre válaszolt a NAV. Továbbra is kötelező a székhelyszolgáltatás igénybevételének bejelentése. Milyen esetekben lehet segítségünkre az ONYA? Frissítették az információs füzeteket, és közölték az áprilisban elszámolható üzemanyagárakat.

NAV-figyelő 7. hét: átmenetileg nem hoz változást a BREXIT az áfa-visszatéríttetésben

Átmenetileg nem hoz változást a BREXIT az áfa-visszatéríttetésben és a MOSS eljárásokban. Csökkenthető a lakásbérbeadásból származó bevétel. Lehetővé vált az egyéb automataberendezések miatti bírságolás.