Bejegyzések a ‘GKI’ címkével ellátva

GKI: jövőre lassul a gazdaság növekedése

Szerző: Adó Online
Dátum: 2019. december 11.
Címkék: ,
Rovat:

Jövőre már egyértelmű lassulás várható a gazdaságban, mely feltehetőleg 2022-ig folytatódni fog, jövőre így 3,2 százalékkal nőhet a magyar gazdaság a GKI szerint.

GKI: javultak az üzleti várakozások

Szerző: Adó Online
Dátum: 2019. november 25.
Címkék: ,
Rovat:

Novemberben az üzleti várakozások markánsan, a fogyasztók várakozásai pedig minimálisan javultak, így kéthavi csökkenés után jelentősen emelkedett a GKI konjunktúraindexe, de nem érte el augusztusi szintjét - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt.

A GKI szerint jövőre markánsan lassul a gazdaság

Szerző: Adó Online
Dátum: 2019. november 4.
Címkék: ,
Rovat:

A GKI szerint a világgazdasági körülmények romlása és az EU-transzferek serkentő hatásának kifulladása 2020-ra markáns lassulást valószínűsít a magyar gazdaságban. A gazdaságkutató prognózisa szerint a GDP a tavalyi 5,1 százalék után idén 4,3, jövőre pedig 2,7 százalékkal nő.

GKI: folytatódik a lakásárak ütemes emelkedése

Szerző: Adó Online
Dátum: 2019. július 31.
Címkék: ,
Rovat:

Folytatódik a lakásárak ütemes emelkedése, országos átlagban 4-5 százalékos, az új építésű lakásoknál 4-7 százalékos, a pesti belvárosban ugyanakkor akár 10 százalékos áremelkedésre is lehet számítani a következő egy évben a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb, negyedévente publikált ingatlanpiaci felmérése szerint.

Nagyobb növekedést vár a GKI

Szerző: Adó Online
Dátum: 2019. július 29.
Címkék: ,
Rovat:

Legfrissebb előrejelzésében ismét javította a GKI Gazdaságkutató az idei GDP-növekedésre vonatkozó előrejelzését, a korábban várt 4 százalékról 4,3 százalékosra.