Bejegyzések a ‘koronavírus’ címkével ellátva

GKI: az iparban erősödött a pesszimizmus Koronavírus

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. május 25.
Címkék: , ,
Rovat:

A GKI konjunktúraindexe az áprilisi 29 pontos esése után 5 ponttal, mínusz 28 pontra emelkedett, ami még mindig átható pesszimizmust tükröz, ugyanakkor a részindexek többsége májusban - vélhetően a kormányzat által bejelentett járványügyi lazítás hatására - egyharmadát ledolgozta áprilisi drámai zuhanásának. Az iparban azonban még tovább erősödött a pesszimizmus - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt.

NAV-figyelő, 21. hét: megjelent a NAV útmutatója a méltányossági jogkörének gyakorlásáról Koronavírus

Kertész Gábor
Szerző: Kertész Gábor
Dátum: 2020. május 25.
Címkék: , , , , ,
Rovat:

Megjelent a NAV útmutatója a méltányossági jogkörének gyakorlásáról. Jelentős változások jönnek július 1-től a dohánytermékek adózásában és közeleg a reklámadó bevallás határideje is.

PDF-számla: tökéletes megoldás, vagy időzített bomba? Koronavírus

Szerző: dr. Németh Szilvia
Dátum: 2020. május 25.
Címkék: , , ,
Rovat:

A veszélyhelyzet elmúltával a NAV által felkínált lehetőségek már nem állnak nyitva, ugyanakkor az adóalanyok részéről továbbra is lesz igény arra, hogy a számlákat minél egyszerűbben továbbíthassák partnereik részére. Most a PDF-számla elfogadásának hosszabb távú lehetőségeit vizsgáljuk.

Adózás koronavírus idején (2. rész) Koronavírus

A koronavírussal kapcsolatos adóváltozásokról szóló sorozatunk első részében az intézkedések közgazdasági okairól, a veszélyhelyzetbe került vállalkozások kedvezményes adózási lehetőségeiről volt szó. A második részben olyan szabályváltozásokat mutatunk be, amelyek a gazdasági tevékenységet végzők széles körét – vállalkozásokat, civil szervezeteket, magánszemélyeket – érintik, általában kedvező módon.

Visszatérés a munkahelyekre: bírság jöhet, ha nincs kockázatértékelés Koronavírus

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. május 19.
Címkék: , ,
Rovat:

A kormány 2020. május 15-én, illetve 16-án megalkotott rendeleteivel (208., 211.) lehetőséget biztosított a fokozatos visszarendeződésre a munkahelyeken. Azoknál a munkáltatóknál, ahol a munkavállalók nagy része otthoni munkavégzésben vagy állásidőben töltötte az elmúlt két hónapot, a visszarendeződés számos munkáltatói feladatot generál.

Ugrásszerűen megnőtt a bértámogatási program iránti érdeklődés Koronavírus

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. május 19.
Címkék: , , ,
Rovat:

Ugrásszerűen megnőtt a munkahelyvédelmi bértámogatási programra jelentkezők száma az elmúlt két hétben - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

500 milliárd eurós alapot javasol Németország és Franciaország Koronavírus

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. május 19.
Címkék: , , ,
Rovat:

Németország és Franciaország egy 500 milliárd eurós (180 ezer milliárd forint) európai uniós alap felállítását javasolja a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozására - jelentette be a német kancellár és a francia államfő hétfőn.

Munkajogi és adatvédelmi káoszt is hozott a veszélyhelyzet Koronavírus

MKVKOK
Szerző: Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ
Dátum: 2020. május 19.
Címkék: , , , , , , ,
Rovat:

A veszélyhelyzet miatt gyors ütemben jelentkező változások, illetve maga a szokatlan élethelyzet váratlan, és sok esetben megoldhatatlan kihívások elé állította a vállalkozásokat, s más foglalkoztatókat. E problémakörből tekintünk át néhány kérdést, illetve adunk kapcsolódó megoldási javaslatokat az alábbiakban.