Az ingatlanpiacra nem hatott a szomszédos háború


A fegyveres konfliktus kitörése óta eltelt időszakban az elmúlt évhez hasonló pozitív lendületet érzékel az Otthon Centrum.

Jelenleg eltérő hatások jellemzik a piacot: van, akik éppen most igyekeznek megtakarításaikat lakásba fektetni ugyanakkor olyanok is akadnak, akik inkább kivárnak. Az Otthon Centrum hálózatában ezek a stratégiák egyelőre nem változtattak érdemben az év elején megfigyelt dinamikán. Továbbra is pozitív lendület érzékelhető mind az eladók, mint a vevők részéről” – ismertette Soóki-Tóth Gábor az Otthon Centrum elemzési vezetője a legfrissebb adatokat.

Ugyanakkor a korábbi évek tapasztalata szerint a tranzakciószám esetleges csökkenése nem vezet automatikusan árcsökkenéshez. A járványhelyzet sokkhatása is csak átmeneti állapot volt. Noha a turizmus kiesése visszafogta a belső városrészek befektetői keresletét, de tavaly már itt is kis árszint növekedés volt megfigyelhető. A hazai lakáspiac alakulását egyaránt befolyásolják majd a következő hetek fejleményei, az erre adott nemzetközi és magyar reakciók. Ezek hatása összegződik majd a fogyasztói bizalom alakulásában – olvasható a cég közleményében.

(Adó Online)Kapcsolódó cikkek

2022. július 1.

Kósa Lajos az atipikus foglalkoztatási formákat méltatta

Egy modern gazdaság nem nélkülözheti az olyan atipikus és rendkívül rugalmas foglalkoztatási formákat, amelyeket a szövetkezetek kínálnak – mondta az Országos Szövetkezeti Tanács újraválasztott elnökeként a fideszes politikus.

2022. július 1.

A lakosság többsége bízik a biztosítókban

A biztosítókba vetett bizalom továbbra is magas, 53,4 pont, a biztosítókkal szembeni összelégedettséget mérő index értéke pedig 80,8 pont a 100 fokú skálán – közölte az idei Biztosítás Bizalmi Index (BIBIX) felmérését a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).