Bejegyzések ipari termelés címkével


2022. április 13. Cégvilág

Nőtt az ipari termelés

Az ipari termelés februárban 4,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán második becslése alapján, amelyben megerősítette a korábban publikált első adatot.

2022. április 5. Cégvilág

Nőtt az ipari termelés

Februárban az ipari termelés 4,5 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. A munkanaphatástól megtisztított index megegyezik a kiigazítatlannal. Januárhoz képest 1,6 százalékkal nőtt a szezonálisan és munkanappal kiigazított ipari kibocsátás – közölte kedden első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2022. március 4. Cégvilág

Nagyot nőtt az ipari termelés januárban

Az ipari termelés januárban 8,9 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, munkanaphatástól megtisztítva 7,1 százalékkal emelkedett a termelés. Decemberhez képest 1,9 százalékkal nőtt a szezonálisan és munkanappal kiigazított ipari kibocsátás – közölte pénteken első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2022. január 12. Cégvilág

2,1 százalékkal nőtt az ipari termelés tavaly novemberben

Tavaly novemberben – a két korábbi húzóágazat, a járműgyártás és elektronikai ipar folytatódó visszaesése ellenére – az ipari termelés volumene munkanaphatástól megtisztítva 2,1 százalékkal emelkedett – erősítette meg szerdán második becslésével a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2021. szeptember 7. Cégvilág

Nőtt az ipari termelés

Júliusban 8 százalékkal nőtt az ipari termelés az egy évvel korábbihoz képest, amikor 7,7 százalékkal alacsonyabb volt a termelés a 2019. júliusinál. A munkanaphatástól megtisztítva 10,2 százalékos volt az éves növekedés a harmadik negyedév első hónapjában – közölte kedden első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2021. szeptember 1. Cégvilág

A turizmus és a vendéglátás is húzta a GDP-t

A bruttó hazai termék (GDP) 17,9 százalékkal nőtt a második negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva, amelyhez az ipari termelés 7,3, a szolgáltatások 7,0, az építőipar 0,9 százalékponttal járult hozzá.

2021. július 7. Cégvilág

Kilőtt az ipari termelés májusban

Idén májusban az ipari termelés 39,1 százalékkal meghaladta az előző év májusának alacsony bázisszintjét, amely a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozó intézkedésekkel volt összefüggésben – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

2021. május 6. Cégvilág

Meglepetést okozott a márciusi ipari termelés

Felülmúlta a várakozásokat az ipar teljesítménye, így annak hozzájárulása ellensúlyozhatja a többi szektor visszahúzó erejét a gazdasági növekedés alakulásában, de a félvezetők és mikrochipek hiánya komoly kockázatot jelent.

2021. március 12. Cégvilág

Csökkent az ipari termelés

Januárban az ipari termelés 6,7 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, munkanaphatástól megtisztítva a termelés 2,8 százalékkal csökkent, miután idén januárban kettővel kevesebb munkanap volt. A szezonálisan és munkanappal kiigazított ipari kibocsátás az előző hónaphoz képest 0,2 százalékkal nőtt, a tavaly áprilisi mélyponthoz képest 57 százalékkal emelkedett – erősítette meg második becslése alapján pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2021. február 5. Cégvilág

Nőtt az ipari termelés

Tavaly decemberben az ipari termelés 5,8 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, amivel 2019 októbere óta a legnagyobb éves növekedést érte el; 2020-ban a termelés 6,1 százalékkal kisebb volt, mint 2019-ben, amikor 5,6 százalékos volt a növekedés – jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2020. július 14. Cégvilág Koronavírus

KSH: 30,7 százalékkal csökkent az ipari termelés májusban

Májusban az ipari termelés volumene 30,7 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbi, magas bázistól. A munkanaphatástól megtisztított adatok szerint 27,6 százalékkal csökkent a termelés. A koronavírus-járvány miatt megváltozott gazdasági folyamatok hatása ebben az időszakban is jelentős volt – erősítette meg kedden második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az ipar fekete áprilisa – infografika
2020. június 19. Cégvilág Koronavírus

Az ipar fekete áprilisa – infografika

Az ipar vírusválság miatti mélyrepülését a döntő súlyt képviselő feldolgozóipar súlyos visszaesése mozgatta; az alágak közül egyedül a gyógyszergyártás tudott nőni, miközben a járműgyártás ötödére esett vissza. Az InfoTandem infografikája.