Derűlátóbbak a német cégvezetők


Novemberben már második hónapja javult az ifo üzleti hangulatindexe.

Az ifo gazdaságkutató intézet (ifo Institut – Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung an der Universität München e.V.) honlapjára pénteken felkerült jelentés szerint az üzleti hangulatindex az októberi 86,9 pontról novemberben 87,3 pontra, július óta a legmagasabb szintre emelkedett.

Az aktuális helyzet megítélésének az indexe az októberi 89,2 pontról 89,4 pontra javult. Szakértők 89,5 pontot vártak novemberre.

Az üzleti kilátások megítélése is a vártnál kevésbé javult, az októberi 84,8 pontról 85,2 pontra emelkedett, de elmaradt a becsült 85,7 ponttól.

Clemens Fuest, az ifo elnöke a novemberi adatokat kommentálva azt mondta, hogy „a német gazdaság alacsony szinten stabilizálódott”.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. február 21.

Rangos nemzetközi turisztikai díjakat hozott a kínai újév Magyarországnak

Kínától, az egyik legfontosabb küldőországtól öt jelentős szakmai elismerésben részesült a magyar turisztikai szektor. A kínai National Geographic Travel a legminőségibb úti célok között ajánlja Magyarországot, a Voyage Magazine pedig az Év új feltörekvő desztinációjának választotta hazánkat. Emellett az ország vezető turisztikai médiuma, valamint a legnagyobb szálláshelyfoglaló platformja több kategóriában is a legjobbak közé sorolta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) országimázsépítő és forgalomösztönző tevékenységét.

2024. február 21.

Új rendelet az élelmiszer-infláció kezelésére

Valószínűleg a legtöbben találkoztunk már olyan helyzettel, amikor megvettük kedvenc csokoládénkat az élelmiszerboltban, majd otthon felbontva meglepődve tapasztaltuk, hogy a csokoládé mérete és súlya csökkent, miközben a csomagolás és az ár változatlan maradt. Ezt a jelenséget angolul shrinkflation-nek, magyarosítva „zsugorflációnak” nevezik, amely nem csak a csokoládénál, hanem bármilyen előre csomagolt terméknél előfordulhat. A jelenség csökkentése, megelőzése, illetve a fogyasztók megfelelő tájékoztatása érdekében a magyar kormány elfogadta az 1/2024. (I. 9.) Korm. rendeletet, amely 2024. február 1. napján lépett hatályba.