Derűlátóbbak a német cégvezetők


Novemberben már második hónapja javult az ifo üzleti hangulatindexe.

Az ifo gazdaságkutató intézet (ifo Institut – Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung an der Universität München e.V.) honlapjára pénteken felkerült jelentés szerint az üzleti hangulatindex az októberi 86,9 pontról novemberben 87,3 pontra, július óta a legmagasabb szintre emelkedett.

Az aktuális helyzet megítélésének az indexe az októberi 89,2 pontról 89,4 pontra javult. Szakértők 89,5 pontot vártak novemberre.

Az üzleti kilátások megítélése is a vártnál kevésbé javult, az októberi 84,8 pontról 85,2 pontra emelkedett, de elmaradt a becsült 85,7 ponttól.

Clemens Fuest, az ifo elnöke a novemberi adatokat kommentálva azt mondta, hogy „a német gazdaság alacsony szinten stabilizálódott”.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. július 12.

Tizenegy százalékkal nőtt az utasbiztosítások száma az idén

Jelentős, két számjegyű növekedés látható az utasbiztosításoknál az idén – közölte a K&H. A pénzintézet az egy évvel korábbinál 11 százalékkal több szerződést kötött január és június közepe között. Egyre többen a mobilbankon keresztül biztosítják az utazásukat, hiszen az idén eddig a kötések 37 százaléka történt okostelefonon, szemben a tavalyi 28 százalékkal.

2024. július 12.

KSH: az ipari termelés 5,2 százalékkal csökkent májusban

Májusban az ipari termelés volumene 5,2, munkanaphatástól megtisztítva 4,9 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól – erősítette meg pénteken kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).