EY: optimisták a vezérigazgatók


Az EY legfrissebb nemzetközi felmérése alapján optimisták a vezérigazgatók: bevételnövekedésre számít a megkérdezettek 60 százaléka, a profit bővülését várja 65 százalékuk – közölte az EY kedden.

Az EY megbízásából az FT Longitude, a Financial Times Group speciális kutatási részlege márciusban és áprilisban készített kutatást 21 országban, köztük Brazíliában, Kanadában, az Egyesült Államokban, Belgiumban, Franciaországban, Németországban, Svédországban, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Kínában és Indiában. A felmérésbe 1200 vezérigazgatót és 300 intézményi befektetőt vontak be.

Megállapították, hogy a vezérigazgatók előrejelzése megegyezik a befektetők elvárásaival, akik elsősorban bővülést, valamint digitális fejlesztéseket és költségoptimalizálást várnak el a cég vezetőktől.

Hozzátették, hogy a megkérdezettek a vállalati összeolvadásokra és felvásárlásokra is komoly várakozással tekintenek idén. A válaszadók a tranzakcióktól leginkább új technológiákat, termelési kapacitásokat és innovatív startupok bekebelezését remélik, de a piaci részesedés növelése és a földrajzi terjeszkedés is kiemelt cél a felmérés szerint.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. július 19.

MTÜ: erősebb félévet zártak a vidéki szálláshelyek, mint tavaly

A turizmus 2023-ban vett lendülete továbbra is érezteti hatását. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint január-júniusban 7,5 millió vendég 17,8 millió vendégéjszakát töltött a hazai szálláshelyeken, ami 7,6 százalékkal szárnyalta túl a tavalyi rekordév első fél évi értékét – összegezte pénteken kiadott elemzésében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

2024. július 19.

Rekordbírsággal majdnem 400 millió forintra büntette a GVH a Bookingot

Nem teljesítette maradéktalanul a korábbi jogsértések megszüntetését előíró kötelezettségeit a Booking, továbbra is alkalmazta jogsértő kommunikációs gyakorlatát, illetve a fogyasztók pszichés befolyásolását is. A nemzeti versenyhatóság a feltárt jogsértések miatt 382,5 millió forintra bírságolta a vállalkozást. Ez minden idők legmagasabb, utóvizsgálatban kiszabott GVH-bírsága. A döntés azt jelzi, hogy a GVH kiemelten védi a magyar családokat, illetve a turisztikai ágazatot – írták.