Nem manipulálható az online kassza


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Félrevezető felvétel terjed a legnépszerűbb videómegosztó oldalon – írja a Napi Online.


A videó szerint a pénztárgépek manipulálása egyszerű, az adatok eltüntetésére kétféle módszer is létezik. Mindkettő azon alapszik, hogy a gépet ki kell iktatni a hálózatból, majd szervizüzemmódba állítva kell újra áram alá helyezni. Ha ezt követően normál üzemmenetben ad nyugtát a gép, a korábbi nyugták értéke eltűnik a memóriából.

A lap a videóról megkérdezte az adóhatóság véleményét. A NAV közölte, hogy az új online pénztárgépeket nem lehet manipulálni, és a felvételen látható pénztárgép érvényességi ideje lassan tíz éve lejárt, így ilyen kasszákat már nem is lehet forgalmazni.

További részleteket itt talál.


Kapcsolódó cikkek

2024. július 12.

Tizenegy százalékkal nőtt az utasbiztosítások száma az idén

Jelentős, két számjegyű növekedés látható az utasbiztosításoknál az idén – közölte a K&H. A pénzintézet az egy évvel korábbinál 11 százalékkal több szerződést kötött január és június közepe között. Egyre többen a mobilbankon keresztül biztosítják az utazásukat, hiszen az idén eddig a kötések 37 százaléka történt okostelefonon, szemben a tavalyi 28 százalékkal.

2024. július 12.

KSH: az ipari termelés 5,2 százalékkal csökkent májusban

Májusban az ipari termelés volumene 5,2, munkanaphatástól megtisztítva 4,9 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól – erősítette meg pénteken kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).