Nem manipulálható az online kassza


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Félrevezető felvétel terjed a legnépszerűbb videómegosztó oldalon – írja a Napi Online.


A videó szerint a pénztárgépek manipulálása egyszerű, az adatok eltüntetésére kétféle módszer is létezik. Mindkettő azon alapszik, hogy a gépet ki kell iktatni a hálózatból, majd szervizüzemmódba állítva kell újra áram alá helyezni. Ha ezt követően normál üzemmenetben ad nyugtát a gép, a korábbi nyugták értéke eltűnik a memóriából.

A lap a videóról megkérdezte az adóhatóság véleményét. A NAV közölte, hogy az új online pénztárgépeket nem lehet manipulálni, és a felvételen látható pénztárgép érvényességi ideje lassan tíz éve lejárt, így ilyen kasszákat már nem is lehet forgalmazni.

További részleteket itt talál.


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 28.

A forrásbevonásban segíti a vállalkozásokat egy új alkalmazás

Elkészült a Vállalkozói Információs Portállal (VALI) integráltan működő Forrástérkép elnevezésű alkalmazás, amely a finanszírozási lehetőségek bemutatásával segíti a vállalkozásokat, azon belül főként a mikro- és kisvállalkozásokat – közölte az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.

2023. szeptember 28.

Felkai: növelni az ökológiai művelésű területek mennyiségét

A fenntarthatóság része a mindennapoknak, a témában megfogalmazott keretek és konkrét intézkedések a teljes élelmiszerláncra hatással vannak. Szükséges a kapcsolódó folyamatok nyomonkövetése és minden érintett szereplő bevonása a döntések előkészítésébe és adaptálásába – mondta az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint Felkai Beáta Olga szerdán Tapolcán.

2023. szeptember 28.

Royal Flush az IT-szektorban, avagy ami mindent visz: ransomware

Ransom malware vagy ransomware egy olyan típusú rosszindulatú program, amely megakadályozza a felhasználókat, hogy hozzáférjenek a rendszerükhöz, avagy a személyes fájljaikhoz. Rendszerint váltságdíjat követelnek a hozzáférés visszaadásáért cserébe.