Olcsóbbak lehetnek a pénztárgépek


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Már 14 pénztárgépből választhatnak a cserére kötelezettek – közölte a nemzetgazdasági tárca. A gyártóknál rendkívül népszerű a de minimis támogatás, így csökkenhetnem a pénztárgép-árak – derül ki a kommünikéből.


Kedden az ECR-Trade Kft. szlovák gyártmányú Euro-150TE Flexy típusú pénztárgépe kapott forgalmazási engedélyt a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól, és még további kiskasszás kérelmek elbírálása van folyamatban – közölte a kormányzati portálon a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Jelenleg hat forgalmazó, az ECR-Trade Kft., a LA Pénztárgép kft., az Alt Cash Kft., a Laurel Számítástechnikai Kft., a Micra-Metripond Kft. és a Montel Informatika Kft. kínál pénztárgépeket.

Annak érdekében, hogy minél alacsonyabb áron lehessen hozzájutni a pénztárgépekhez, a minisztérium valamennyi engedéllyel rendelkező forgalmazó részére de minimis támogatást ajánl azzal a feltétellel, hogy legalább 10 000 darab gépet legfeljebb nettó százezer forintos áron értékesít. A támogatás maximális összege forgalmazónként legfeljebb 200 ezer euró lehet.

Mérlegképes Kreditkártya

Szerezze meg Ön is kötelező kreditpontjait Kiadónk minőségi képzésein! További részletekért kattintson ide!

Rodin mérlegképes kreditpontos rendezvények – további részletek itt.

A Complex Kiadó kreditpontot érő kiadványai

A minisztérium célja az árverseny megindítása mellett, hogy minél nagyobb számban legyenek hozzáférhetőek a támogatott pénztárgépek. Pankucsi Zoltán adóügyekért felelős helyettes államtitkár az első de minimis támogatás tapasztalatairól elmondta: „Az első megállapodás nagy sikert aratott a vállalkozók körében, hiszen az árak látványosan csökkentek, az érdeklődés pedig elsöprő volt. Bízom abban, hogy a közeljövőben sor kerülhet újabb megállapodásokra is, mi nyitottak vagyunk.”


Kapcsolódó cikkek

2024. július 12.

Tizenegy százalékkal nőtt az utasbiztosítások száma az idén

Jelentős, két számjegyű növekedés látható az utasbiztosításoknál az idén – közölte a K&H. A pénzintézet az egy évvel korábbinál 11 százalékkal több szerződést kötött január és június közepe között. Egyre többen a mobilbankon keresztül biztosítják az utazásukat, hiszen az idén eddig a kötések 37 százaléka történt okostelefonon, szemben a tavalyi 28 százalékkal.

2024. július 12.

KSH: az ipari termelés 5,2 százalékkal csökkent májusban

Májusban az ipari termelés volumene 5,2, munkanaphatástól megtisztítva 4,9 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól – erősítette meg pénteken kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).