Olcsóbbak lehetnek a pénztárgépek


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Már 14 pénztárgépből választhatnak a cserére kötelezettek – közölte a nemzetgazdasági tárca. A gyártóknál rendkívül népszerű a de minimis támogatás, így csökkenhetnem a pénztárgép-árak – derül ki a kommünikéből.


Kedden az ECR-Trade Kft. szlovák gyártmányú Euro-150TE Flexy típusú pénztárgépe kapott forgalmazási engedélyt a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól, és még további kiskasszás kérelmek elbírálása van folyamatban – közölte a kormányzati portálon a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Jelenleg hat forgalmazó, az ECR-Trade Kft., a LA Pénztárgép kft., az Alt Cash Kft., a Laurel Számítástechnikai Kft., a Micra-Metripond Kft. és a Montel Informatika Kft. kínál pénztárgépeket.

Annak érdekében, hogy minél alacsonyabb áron lehessen hozzájutni a pénztárgépekhez, a minisztérium valamennyi engedéllyel rendelkező forgalmazó részére de minimis támogatást ajánl azzal a feltétellel, hogy legalább 10 000 darab gépet legfeljebb nettó százezer forintos áron értékesít. A támogatás maximális összege forgalmazónként legfeljebb 200 ezer euró lehet.

Mérlegképes Kreditkártya

Szerezze meg Ön is kötelező kreditpontjait Kiadónk minőségi képzésein! További részletekért kattintson ide!

Rodin mérlegképes kreditpontos rendezvények – további részletek itt.

A Complex Kiadó kreditpontot érő kiadványai

A minisztérium célja az árverseny megindítása mellett, hogy minél nagyobb számban legyenek hozzáférhetőek a támogatott pénztárgépek. Pankucsi Zoltán adóügyekért felelős helyettes államtitkár az első de minimis támogatás tapasztalatairól elmondta: „Az első megállapodás nagy sikert aratott a vállalkozók körében, hiszen az árak látványosan csökkentek, az érdeklődés pedig elsöprő volt. Bízom abban, hogy a közeljövőben sor kerülhet újabb megállapodásokra is, mi nyitottak vagyunk.”


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 22.

Nagy kihívás a karbonsemlegesség elérése

Az Európai Unió 2050-re kitűzött klímasemlegességi célját a hazai vállalatok közül egyre többen ismerik, de elsősorban nehézségként, nem pedig lehetőségként tekintenek rá. „A cégvezetők tisztában vannak azzal, hogy iparáguk környezeti lábnyoma számottevő – de saját szerepüket kedvezőbbnek ítélik meg, mint az iparágukét” – mutatta be a K&H fenntarthatósági indexe mögött meghúzódó kutatás eredményeit Suba Levente, a pénzügyi csoport fenntarthatósági vezetője.