Pénztárgépcsere: február végéig jár támogatás


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Fő szabályként ugyan változatlanul január 31-ig történő beüzemelés mellett jár az állami támogatás az online pénztárgépek vásárlásához, de azok a kereskedők, akik betartották a géprendelésre vonatkozó határidőket február 28-ig igénybe vehetik a támogatást.


A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közölte: az online pénztárgépekre való átállást segítő munkabizottság javaslatait figyelembe véve döntöttek a támogatás igénybevételének véghatáridejéről. Emlékeztetnek: annak a vállalkozónak, aki igénybe venné az 50 ezer forintos állami támogatást a gépvásárláshoz – fő szabály szerint – legkésőbb 2014. január 31-ig üzembe kell helyeznie a gépet. Azok a kiskasszát lecserélő vállalkozók azonban akik, a 2013. október 1-jei határidő előtt megrendelték az online gépet február 28-ig igénybe vehetik a támogatást. A nagykasszát lecserélő gazdálkodókra is vonatkozik a február végi határidő, ha 2014. január 1-je előtt leadták már a rendelésüket az online pénztárgépre – áll a közleményben.

A szaktárca tájékoztatása szerint az online pénztárgép munkabizottság tagjai – kivétel nélkül – egyetértettek abban, hogy a gyártás elhúzódása, illetőleg az egyes speciális, számítógép-alapú rendszerek huzamosabb időt igénylő fejlesztési munkálatai miatt nem érheti joghátrány azokat a vállalkozókat, akik határidőben megrendelték már az online kapcsolatra képes pénztárgépüket.

Az állam a lehető legegyszerűbb módon nyújtja a támogatást a kasszacseréhez, az 500 millió forint éves árbevétel alatti vállalkozások – legfeljebb öt pénztárgép után – gépenként 50 ezer forinttal kevesebbet fizetnek a forgalmazónak. A támogatási feltételeket rövidesen jogszabályban is megerősítik.

ADÓMOZAIK 2014
  • Többet szeretne tudni a 2014-re vonatkozó adó-tb-számviteli változásokról?
  • Kérdései vannak?

Értesüljön az újdonságokról a nemzetgazdasági tárca, a NAV és az OEP szakembereitől, jöjjön el 2014. január 21-22-én kétnapos szakmai konferenciánkra!

Helyszín: Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont, 1097 Budapest Könyves Kálmán Krt.12-14.

Bővebb információk és jelentkezés itt

A vállalkozások ugyan hosszabb határidőt szerettek volna, de a február végi dátumot elfogadhatónak tartják azzal, hogy később át kell tekinteni, a gyártók és a forgalmazók erre a határidőre tudják-e teljesíteni a szállításokat – reagált a bejelentésére Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára.

(Forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. június 14.

Még mindig sokan mondanak le a nyaralásról

Nagyon vegyes a kép az utazási tervek terén. Összességében javult a középkorúak utazási helyzete, és akik terveznek nyaralást, azok többet szánnak erre a K&H biztos jövő index szerint, de a koronavírus járvány utáni időszakhoz képest még mindig visszafogottnak mondható az utazási kedv. Ráadásul még mindig sokan vannak, akik a pénzhiány miatt nem tudnak hosszabb vakációt beiktatni: a válaszadók 71 százalékánál ez az indok. Ez az arány nem sokkal alacsonyabb a tavalyi 77 százaléknál, viszont még mindig jóval meghaladja a tavalyelőtti 58 százalékos arányt.

2024. június 14.

Májusban minden termékcsoportban nőtt az építőanyag-értékesítés volumene

Az építőanyag-piacon minden termékcsoportban nőtt az értékesítés volumene májusban, az árak azonban csökkentek, ami kedvező jel az otthonfelújítási program júniusi indulása előtt és a lakásépítési szegmens lassú, de biztos felpörgésére utal – erről Juhász Attila, az Újház Zrt. és az ÉVOSZ Építőanyag-kereskedelmi elnöke tájékoztatott pénteken.