Több százezer bankszámla tűnt el


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A jegybank adatai szerint a tranzakciós illeték bevezetése óta több szézezer bankszámla tűnt el: jelenleg a természetes személyek bankszámláinak száma négyéves mélyponton áll – írja a Világgazdaság.


A tranzakciós illeték két évvel ezelőtti bevezetése óta több mint 340 ezerrel kevesebb bankszámlával rendelkeznek a hazai természetes személyek. A számlák száma szeptember végén alig haladta meg a 9,4 milliót, ami négyéves mélypont.

A lap szerint ennek oka a 2013-ban bevezetett tranzakciós illeték, ami jelentősen megdrágította a bankolást. Az állam az illeték bevezetése óta egyre több pénzt szed be, az idei évre 262, 2 milliárd forint az előírányzat, ami bankszámlánként 25 ezer forint körüli kiadást jelent – írja a Világgazdaság.


Kapcsolódó cikkek

2024. július 25.

Borúlátóbbak a német cégvezetők

Romlott a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézetének németországi üzleti hangulatindexe júliusban az elemzők által várt minimális javulás helyett.

2024. július 25.

Az első negyedévben a pénzforgalmi visszaélések értéke 9 milliárd forint volt

A pénzforgalmi visszaélések értéke tavaly 23 milliárd forint volt, míg idén az év első negyedévében az online csalások összege elérte a 9 milliárd forintot – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közigazgatási államtitkára az M1 aktuális csatornán. Augusztustól új jogszabály nehezíti a csalók dolgát.