Több százezer bankszámla tűnt el


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A jegybank adatai szerint a tranzakciós illeték bevezetése óta több szézezer bankszámla tűnt el: jelenleg a természetes személyek bankszámláinak száma négyéves mélyponton áll – írja a Világgazdaság.


A tranzakciós illeték két évvel ezelőtti bevezetése óta több mint 340 ezerrel kevesebb bankszámlával rendelkeznek a hazai természetes személyek. A számlák száma szeptember végén alig haladta meg a 9,4 milliót, ami négyéves mélypont.

A lap szerint ennek oka a 2013-ban bevezetett tranzakciós illeték, ami jelentősen megdrágította a bankolást. Az állam az illeték bevezetése óta egyre több pénzt szed be, az idei évre 262, 2 milliárd forint az előírányzat, ami bankszámlánként 25 ezer forint körüli kiadást jelent – írja a Világgazdaság.


Kapcsolódó cikkek

2024. március 1.

Élénkül az ingatlanpiac

Februárban bővült a kínálat az eladó lakóingatlanok piacán havi és éves összevetésben, miközben a kereslet is jelentősen nőtt – közölte saját adatai alapján az ingatlan.com.

2024. március 1.

Derűlátóbbak a cégvezetők

A beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított februári értéke 52,2 pontra javult a januári 50,1 pontos értékről; februárban a válaszadók az előző hónaphoz képest mérsékelt bővülésről számoltak be – közölte pénteken a Magyar logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).

2024. március 1.

Az uniós energiapiac manipulációval szembeni védelmét erősítené az EP

Az Európai Parlament elfogadta a nagykereskedelmi energiapiacon folytatott piaci manipulációval szembeni fellépésről szóló REMIT-rendelet módosítását, egyebek mellett hatékonyabb védelmet biztosítva az európai háztartások és vállalkozások számára energiaszámláik védelmében a rövid távú piaci áringadozásokkal szemben – tájékoztatott az uniós parlament csütörtökön.