Törölné a nemfizető cégeket a kamara


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kötelező kamarai regisztrációt elmulasztó cégek törlését kezdeményezi a kamara – derül ki a Parragh Lászlóval készített interjúból, amely a Világgazdaság szerdai számában jelent meg.


A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) végső soron a kamarai regisztrációt elmulasztó cégek törlését fogja kezdeményezni – nyilatkozta Parragh László, a szervezet elnöke a Világgazdaságnak.

„A befolyt díj meghaladja a kétmilliárd forintot, így elmondható, hogy aki regisztrált, az fizetett is” – nyilatkozta a Világgazdaságnak Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. A nem fizető cégek „nem szerepelnek a kamara adatbázisában, az ilyen vállalkozások pedig nem léteznek a mi szemünkben, ezért kezdeményezni fogjuk az ilyen vállalkozások törlését, hiszen a végső cél a gazdaság kifehérítése” – mondta a kamarai vezető.

Parragh László közölte: a kamara jól halad az adatok feldolgozásával, ami 454 ezer cég esetében megtörtént, további 100 ezer jelentkezéssel várhatóan a hónap végéig végeznek.


Kapcsolódó cikkek

2024. július 25.

Borúlátóbbak a német cégvezetők

Romlott a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézetének németországi üzleti hangulatindexe júliusban az elemzők által várt minimális javulás helyett.

2024. július 25.

Az első negyedévben a pénzforgalmi visszaélések értéke 9 milliárd forint volt

A pénzforgalmi visszaélések értéke tavaly 23 milliárd forint volt, míg idén az év első negyedévében az online csalások összege elérte a 9 milliárd forintot – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közigazgatási államtitkára az M1 aktuális csatornán. Augusztustól új jogszabály nehezíti a csalók dolgát.