Törölné a nemfizető cégeket a kamara


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kötelező kamarai regisztrációt elmulasztó cégek törlését kezdeményezi a kamara – derül ki a Parragh Lászlóval készített interjúból, amely a Világgazdaság szerdai számában jelent meg.


A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) végső soron a kamarai regisztrációt elmulasztó cégek törlését fogja kezdeményezni – nyilatkozta Parragh László, a szervezet elnöke a Világgazdaságnak.

„A befolyt díj meghaladja a kétmilliárd forintot, így elmondható, hogy aki regisztrált, az fizetett is” – nyilatkozta a Világgazdaságnak Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. A nem fizető cégek „nem szerepelnek a kamara adatbázisában, az ilyen vállalkozások pedig nem léteznek a mi szemünkben, ezért kezdeményezni fogjuk az ilyen vállalkozások törlését, hiszen a végső cél a gazdaság kifehérítése” – mondta a kamarai vezető.

Parragh László közölte: a kamara jól halad az adatok feldolgozásával, ami 454 ezer cég esetében megtörtént, további 100 ezer jelentkezéssel várhatóan a hónap végéig végeznek.


Kapcsolódó cikkek

2023. október 2.

Emelkedett a BUX szeptemberben

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX augusztus végéhez képest 0,1 százalékos emelkedéssel, 55 838,5 ponton zárta a szeptembert – közölte a BÉT hétfőn.

2023. október 2.

A magyar vállalkozások negyede késve jut a pénzéhez egy kutatás szerint

A magyar vállalkozók több mint fele átélte már azt a kellemetlen érzést, hogy késve jut a pénzéhez, és a számla lejárta után sem érkezik SMS a banki utalásról. Közel negyedük számára (24%) gyakori élmény az, hogy tartoznak nekik. A Számlázz.hu az Opinióval együttműködve készíttetett reprezentatív online felmérést a hazai vállalkozók pénzügyi helyzetéről, mindennapi nehézségeikről.

2023. október 2.

A növekedés mértéke várhatóan elmarad az inflációtól

Enyhén magasabb árbevétel- és nyereségnövekedéssel tervez a hazai kkv-szektor az év elejéhez képest, de továbbra is messze az infláció alatt vannak a várakozások: átlagosan 8,6 százalékos bevétel-, és 4,4 százalékos profit reálérték növekedést valószínűsítenek a következő egy évben. A K&H kkv bizalmi index legutóbbi eredményeiből az is kiderül, hogy a nem túl biztató pénzügyi várakozások a beruházási szándékot is visszafogják. Jelenleg 10-ből 6 cég tervez fejlesztést a következő egy évben, ami főként informatikai beruházásokat jelent.