Vállalkozói kávéház a Pénzügyminisztériumban


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Magyar Gazdaság Kávéháza ismét kinyit a Pénzügyminisztériumban. Első alkalomra májusban kerül sor, a vita témája pedig a versenyképesség. Azt vizsgálják a szereplők, hogy mit tesz és mit kér a KKV szektor a magyar gazdaság versenyképességének növelése érdekében?

A Magyar Gazdaság Kávéháza ismét kinyit a Pénzügyminisztériumban. A téma a versenyképesség lesz, a vitakérdés pedig így hangzik:
„Mit tesz és mit kér a KKV szektor a magyar gazdaság versenyképességének növelése érdekében?”

A résztvevők irányított véletlen leültetése a vitaasztaloknál kezdődik, majd a köszöntések és a nyitó előadás után az asztaloknál moderált vita kezdődik a kijelölt témáról. A párhuzamos viták során az asztaltársaságok szószólót választanak, akik később a színpadon fejtik ki a gondolataikat. A prezentációk egy versenyt is jelentenek, aminek az eredményét az összes megjelent dönti el. A győztes nem egyedül nyer, hanem az egész asztala kap ajándékot. Ez arra tanít, hogy háttérbe szorítva a személyes hiúságot, „érdemes a legjobbat a csatába küldeni”.
Az eredményhirdetés után a díszvendég gondolataival zárul az esemény.

A kérdés több dolgot is magában hordoz. Az ország versenyképességének kérdése mindenki ügye. Nem dőlhet hátra senki, várva hogy a másik lépjen. A kormány sem mondhatja, hogy termeljetek hatékonyabban, digitalizáljatok, kutassatok fejlesszetek, exportáljatok…, de a vállalatok sem mondhatják félvállról, hogy adjatok forrásokat, csökkentsétek a terheinket, redukáljátok a jogszabályokat – ja és szóljatok ha ez megvan, akkor beleállunk, elővesszük a nyelvismeretünket, a digitalizációs és menedzsment tudásunkat, …. ugye tudnák folytatni?

A feladat közös. A szervezők reményei szerint majd minden szereplőről kiderül, mi a feladata,  mi a gyengesége, és ki miben segíthet a másiknak.

A kávéházi vitabeszélgetés, a hagyományok szerint azzal zárul, hogy megfogalmazzák a szereplők a 3 leginkább fontos kérést a Kormány felé, és a legfontosabb 3 vállalást amit mit a vállalkozók tesznek meg az ügy érdekében.

Résztvevők: Kormányzati döntéshozók – a vállalati világ legkisebbtől a legnagyobb szereplőiig, a képzés bonyolult világának részesei, a  KKVBARÁT önkormányzatok, kutatók, tanácsadók, érdeklődők.

Első alkalom: 2023 május 8-án (hétfőn) 16:00 – 18:00 óra között a Pénzügyminisztériumban.

Regisztráció: https://kkvhaz.hu/kkvhaz-a-penzugyminiszteriumban/

Forrás: KKV Ház hírlevél


Kapcsolódó cikkek

2024. július 12.

Tizenegy százalékkal nőtt az utasbiztosítások száma az idén

Jelentős, két számjegyű növekedés látható az utasbiztosításoknál az idén – közölte a K&H. A pénzintézet az egy évvel korábbinál 11 százalékkal több szerződést kötött január és június közepe között. Egyre többen a mobilbankon keresztül biztosítják az utazásukat, hiszen az idén eddig a kötések 37 százaléka történt okostelefonon, szemben a tavalyi 28 százalékkal.

2024. július 12.

KSH: az ipari termelés 5,2 százalékkal csökkent májusban

Májusban az ipari termelés volumene 5,2, munkanaphatástól megtisztítva 4,9 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól – erősítette meg pénteken kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).