Ötletek az olcsó, de szórakoztató csapatépítéshez


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A mai világban kevés cég teheti meg, hogy drága pénzért csapatépítésre vigye dolgozóit. Nem feltétlenül kell azonban lemondani a munkatársak ilyen irányú fejlesztéséről. Csak egy leleményes HR osztály és vezető kell hozzá, akik kreatív megoldásokkal igazán szórakoztató csapatépítő gyakorlatokat építhetnek be a vállalat képzési programjába. Íme, néhány tipp és céges gyakorlat.


Mire gondolnak, ha azt a kifejezést hallják, hogy csapatépítés? Egy kemény feladatokból álló tréningre, amely a munkatársakat arra tanítja meg, hogyan dolgozzanak együtt? Vagy egy meditációs visszavonulásra, amely abban segít, miként relaxáljunk és fókuszáljunk jobban a munkánkra? Vagy talán arra, hogy egy osztályteremben ülünk valakivel, aki a kommunikációs készségeinket fejleszti? Bármi is legyen az, amit csapatépítésen értünk, nem muszáj, hogy érdektelen része legyen a munkának – írja a humanresources.com.

Természetesen egy magasan teljesítő csapatot nem lehet rövid idő alatt kialakítani. Maximális körültekintéssel kell előkészíteni, megtervezni és kivitelezni a csapatépítő játékokat. Ha ezeket jól választjuk ki, annak számtalan hozadéka lehet: építi a csapatmorált, a csapattagok megtanulnak bízni egymásban, rugalmasabbá válhatnak, és az egyes dolgozók viselkedését is láthatjuk. A csapatépítés feltárja, hogy jelenleg miként dolgoznak együtt a munkatársak, hol lehetnek elakadások és hogyan lehetne együttműködni, emellett javulnak az interperszonális kapcsolatok és a kommunikáció is.

Mindezt persze lehet vicces, szórakoztató formában is csinálni, olyan élményt nyújtva a dolgozóknak, hogy közben ne unják magukat halálra. Ráadásul olyan könnyen kivitelezhető megoldásokban is lehet gondolkodni, amelyek a költségvetésünket sem terhelik meg.

Csapatépítés házon belül

Ha szűkös a csapatépítésre szánt büdzsénk, akkor egyszerűen nevezzünk ki egy napot erre a célra és végezzünk néhány gyakorlatot az irodában – ajánlja a humanresources.com. Könnyen rá lehet érezni az ingyenes csapatépítő tevékenységek ízére, amelyek segítik a dolgozókat, hogy összeszokjanak és megtanuljanak csapatként dolgozni. Az egyik legegyszerűbb gyakorlat az úgynevezett Aknamező, amelynek során különböző tárgyakat kell szétpakolni a padlón, miközben a dolgozókat csoportokra osztjuk. A feladat, hogy mindegyik csapatból az egyik tag haladjon végig a területen bekötött szemmel úgy, hogy nem érinti meg a tárgyakat. Ez a gyakorlat a kommunikációt és a probléma-megoldási képességet javítja.


Kapcsolódó cikkek

2024. július 16.

Munkáltatói fizetési felszólítás szabályai

A munkaviszonyból fakadó igények érvényesítésének elsődleges módja a peres eljárás, vagyis a bíróság előtti igényérvényesítés, azonban a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (a továbbiakban: Mt.) lehetőséget teremt a munkáltatóknak arra, hogy – bizonyos feltételek fennállása esetén – fizetési felszólítással érvényesítsék igényüket a munkavállalókkal szemben.

2024. július 12.

Nyáron célszerű legalább az időarányos szabadságot kiadni

A vállalatoknak már most célszerű részletesen felmérniük, melyik munkavállalójuk hol tart az idei szabadságkeretének felhasználásában, és nyári időszakban célszerű legalább az időarányos szabadságot kiadniuk. Különösen azokban a szektorokban érdemes erre nagy figyelmet fordítani, ahol a munkaerőhiány miatt fel nem töltött létszámkeretek mellett kell megoldani a működést – figyelmeztet a Trenkwalder.