Visszahívhat a főnök a nyaralásból


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A munkáltatónak joga van az alkalmazottat a már megkezdett szabadságáról is visszahívni, kellően súlyos indokkal – olvasható az RSM DTM blogbejegyzésében.


Már a szabadság időpontja előtt 15 nappal jeleztem a munkáltatóm felé a nyári szabadságigényemet, amit ő jóvá is hagyott. Amit csak lehetett, előre elrendeztem. Van, aki helyettesítsen, nyugodtan hagyom ott a céget két teljes hétre. Elérkezett a várva-várt pillanat, elindultunk! Még oda sem értünk, de már nagyon izgatottak vagyunk, végre együtt tölthetünk két hetet. Nincs munka, nincs rohanás, most tényleg együtt töltünk minden egyes pillanatot. Aztán a negyedik napon, a strandolást megelőző reggeli matrac- és úszógumifújás után megcsörren a telefon… A főnök az! Felvegyem? Felveszem! …. Hazarendel!

Megteheti? Tényleg van joga hozzá, hogy visszahívjon a nyaralásomból? A válasz: igen.

Kellően súlyos indokkal visszarendelhet a főnök

A munkáltatónak joga van az alkalmazottat a már megkezdett szabadságáról is visszahívni. Erre azonban csak kivételesen fontos gazdasági érdek, vagy a cég működését közvetlenül és súlyosan érintő ok esetén van lehetősége. A szabadság megszakítására vonatkozó utasítás kiadásával egy időben a munkáltatónak azt is közölnie kell munkavállalójával, hogy mikor kell megjelennie, és az adott napon (napokon) pontosan mely időszakban kell munkát végeznie.

Rodin munkaügyi rendezvények

2013.05.23. –A munkaidő és pihenőidő új szabályai – szabadság kiadása elszámolása a gyakorlatban

2013.06.04. –Munkaerő-kölcsönzés vagy diákfoglalkoztatás?
2013.06.12. –A munkabér és a kártérítési felelősség
2013.06.27. –A munkaviszony megszüntetése

A szabadságról a munkavégzés helyére való oda- és visszaút időtartama, illetve a munkával töltött idő nem számít bele a szabadság idejébe, s erre az időre a munkavállalót a teljes munkabére illeti meg. Az új Munka törvénykönyve (Mt.) szerint, amennyiben a munkáltató a munkavállaló számára kiadott szabadságot megszakítja, és munkavégzést rendel el, akkor valójában egy szabadságnapot munkanapra cserél, és ezért a munkavégzéssel töltött szabadságnap helyett másikat kell biztosítania a munkavállaló számára.

Sőt a munkabéren felül a munkáltató köteles a visszarendeléssel összefüggésben felmerült minden kárt és költséget megtéríteni a munkavállaló részére. Vagyis például ki kell neki fizetnie a visszaútból eredő kiadásokat, de ugyanígy a nyaralás megszakításával vagy lemondásával összefüggésben felmerült kárt, például a kötbérmentesen már le nem mondható szállás költségét.

A munkáltató azonban a fent említett indokokkal, vagyis a kivételesen fontos gazdasági érdek, illetve a cég működését közvetlenül és súlyosan érintő ok felmerülése esetén nem csupán arra jogosult, hogy megkezdett szabadságunkat megszakítsa, hanem arra is, hogy a még meg nem kezdett szabadságunk időpontját módosítsa.

Abban az esetben, ha a munkavállaló igazoltan a szabadság engedélyezését követően fizette be útját, azonban munkája – pontosabban a szabadság időpontjának utólagos módosítása – miatt nem, vagy csak később, drágább főszezonban tud elmenni, akkor a munkáltatónak a fentiekhez hasonlóan meg kell térítenie a munkavállaló minden ezzel kapcsolatban felmerülő költségét és kárát.

Amennyiben a munkavállaló önként foglalkozik munkájával szabadsága napján, abban az esetben nem jár új szabadságnap a számára.

Bárcsak úgy döntöttem volna, mint Inocskin, aki a szabályok helyett a gyermeki játék és a forró nyárban igényelt hűsölés diktálta vágyaknak engedelmeskedve élvezettel úszik át a tiltott szigetre…. Igaz, hosszú távon valószínűleg jobb döntés volt felvenni a telefont.

A bejegyzés szerzője Pentz Edina, az RSM DTM Hungary Zrt. bérszámfejtési vezetője. Az RSM DTM blog az Adó Online szakmai partnere.

 

 


Kapcsolódó cikkek

2024. július 16.

Munkáltatói fizetési felszólítás szabályai

A munkaviszonyból fakadó igények érvényesítésének elsődleges módja a peres eljárás, vagyis a bíróság előtti igényérvényesítés, azonban a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (a továbbiakban: Mt.) lehetőséget teremt a munkáltatóknak arra, hogy – bizonyos feltételek fennállása esetén – fizetési felszólítással érvényesítsék igényüket a munkavállalókkal szemben.

2024. július 12.

Nyáron célszerű legalább az időarányos szabadságot kiadni

A vállalatoknak már most célszerű részletesen felmérniük, melyik munkavállalójuk hol tart az idei szabadságkeretének felhasználásában, és nyári időszakban célszerű legalább az időarányos szabadságot kiadniuk. Különösen azokban a szektorokban érdemes erre nagy figyelmet fordítani, ahol a munkaerőhiány miatt fel nem töltött létszámkeretek mellett kell megoldani a működést – figyelmeztet a Trenkwalder.