Januártól jöhet az e-személyi


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kormány tervei szerint 2016. januárjától bevezetné az e-személyit, ami az ujjlenyomattal történő azonosítást és az elektronikus aláírást is lehetővé tenné – írja a Napi Gazdaság.


Az új személyi igazolványra a kormány szerint azért van szükség, mert így egyszerűbbé vállna az ügyintézés. Az új okmány ugyanis nem csak a személyazonosításra, hanem elektronikus aláírásra is alkalmas lenne, így egyetlen igazolvánnyal lehetne elintézni adóigazgatási eljárásokat, vagy társadalombiztosítási ellátásokat is igénybe vehetnének az állampolgárok.

A tervek szerint ezen kívül az új e-személyi kiváltja majd a taj-kártyát és az adóigazolványt is, sőt, még egyes közlekedési szolgáltatások igénybevételére is alkalmas lesz – írja a lap.

Különös adózási módok az áfa rendszerében

Kiskönyvtár az áfáról címet viselő sorozatunk 5. kötete a különös adózási módok elméleti szabályanyagának a magyarázatán túl konkrét példák bemutatásával segíti az adózók mindennapos hatékony jogalkalmazását.

További információ és megrendelés >>


Kapcsolódó cikkek

2024. június 26.

Jön a Komplex Jogviszony-Nyilvántartás

Egyszerűsítheti a jogviszonyok mindennapi ügyintézését az adóhatóság vezetésével működő konzorcium uniós támogatással létrejövő fejlesztése, a Komplex Jogviszony-Nyilvántartás (KJNY) – közölte a NAV.

2024. június 24.

Mit jelent a nyugdíjelőleg?

Sokaknak nyugdíj-igényük benyújtása után először nyugdíjelőleget állapítanak meg. Az ezzel kapcsolatos rendelkezéseket a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény (a továbbiakban: Tny.) tartalmazza.