Türelmi időt kér a kormány Dunaferr dolgozóknak


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kormány azt kérte a Dunaferr vezetőitől, hogy a tárgyalások lezártáig egyetlen embert se bocsássanak el – mondta Czomba Sándor, foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, miután tárgyalt a cégvezetéssel. A vezetőség azt ígérte, hogy megfontolja a kérést.


Az államtitkár hangsúlyozta: a kormány legfontosabb feladata a Dunaferr-rel kapcsolatban az, hogy a hosszú távon jól működő, prosperáló cégben minél több ember dolgozzon.

A kapcsolattartásra kijelölt államtitkár az Országos szakképzési és felnőttképzési tanévnyitó értekezletén újságírók előtt beszélt arról, hogy informális megbeszélést folytatott a cégvezetéssel és a szakszervezeti vezetőkkel csütörtökön reggel.

Azt mondta, hogy alapos körültekintés, a legfontosabb paraméterek megismerése után tesz a kormány javaslatot a Dunaferr megvásárlására, de szükség van más alternatívára is, ezért a munkaügyi kirendeltséggel is egyeztet Dunaújvárosban.

A vállalat menedzsmentje augusztus 12-én jelentette be, hogy a társaságnál a korábbi tulajdonosi terveknek megfelelően, a dolgozói létszámot 1500-zal csökkentik. Ezt követően a kormány azt tette közzé, hogy minden segítséget megad a létszámleépítésben érintett dolgozóknak, a cégre szükség van.

A Nemzetgazdasági Minisztérium múlt héten szerdán küldött hivatalos megkeresését a Dunaferr tulajdonosainak, amelyben tárgyalásokat kezdeményezett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a társaság megvásárlásáról. Czomba Sándort kedden jelölték ki az ISD Dunaferr Zrt.-vel való folyamatos kapcsolattartásra.

(forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 27.

Ajánlással segíti a jegybank az adathalászat elleni fellépést

Ajánlást adott ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a pénzforgalmi szolgáltatók részére a visszaélések kezelésére, észlelésére és megakadályozására – ismertette Freisleben Vilmos, az MNB igazgatója szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

2023. szeptember 27.

Milyen gyakorlati haszna van az új panasztörvénynek?

A Whistleblowing, az EU új visszaélés-bejelentési irányelve, amihez kapcsolódva elméleti szempontokból vizsgálják szakértők a panasztörvény várható következményeit. A Grant Thornton podcastja:

2023. szeptember 27.

Ezer vásárló 15 és 50 ezer forint közötti visszatérítést kaphat a Media Marktól

Valótlan árkedvezményekkel reklámozott négyféle televíziókészüléket a Media Markt Magyarország Kft. – ezt tárta fel a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A GVH Versenytanácsa 23,9 millió bírságot szabott ki az elektronikai áruházláncra, amely elismerte a jogsértést, és a büntetésen felül több mint ezer érintett vásárlónak összesen több mint 20 millió forint kompenzációt fizet.