Cégvilág

MKIK: a cégek dönthetnek a kamarai hozzájárulás befizetéséről Koronavírus

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. március 20.
Címkék: , , ,
Rovat:

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a vállalkozók belátásra bízza, hogy március 31-éig befizetik-e az 5 ezer forint kamarai hozzájárulást, amelyet a kamara a működésre és a szolgáltatásokra fordít - mondta Parragh László, az MKIK elnöke.

A koronavírus a vállalatirányításra is jelentős hatással van Koronavírus

A COVID-19 világkörüli terjedése és az ahhoz kapcsolódó biztonsági lépések, mint az utazási korlátozások és a szociális távolságtartási szabályok és tilalmak jelentős hatással vannak a vállalati döntéshozó szervek – a közgyűlések és igazgatótanácsok – eljárásaira és ezáltal a cégek működésére és irányítására is.

Koronavírus: hétfőn leáll a győri Audi a tervek szerint Koronavírus

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. március 17.
Címkék: ,
Rovat:

A koronavírus-járvány miatt felfüggeszti a termelést európai üzemeinek többségében a német Volkswagen-csoport, a világ legnagyobb autógyártó társasága - jelentették kedden német hírportálok Herbert Diess vezérigazgatóra hivatkozva. A döntés érinti a győri Audit is, amely a tervek szerint hétfőn áll le.

Mi lesz a járvány miatt nem teljesíthető szerződésekkel?

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. március 13.
Címkék: , ,
Rovat:

A koronavírus terjedése és a további terjedés megakadályozása érdekében bevezetett hatósági intézkedések - utazási korlátozások és tilalmak, karanténok - jelentősen befolyásolhatják a szerződéses kötelezettségek teljesítését. A probléma érinti a magánszemélyeket is.