Cégvilág

A járműgyártás húzta az ipart

Szerző: Adó Online
Dátum: 2019. december 12.
Címkék:
Rovat:

A járműgyártás 9,6 százalékos és a számítástechnikai, illetve elektronikai termékek gyártásának 7,3 százalékos növekedésének köszönhetően az ipari termelés októberben 6,1 százalékkal nőtt.

DIW: ingatag lábakon áll a német gazdaság

Szerző: Adó Online
Dátum: 2019. december 11.
Címkék: , ,
Rovat:

Ingatag lábakon áll a német gazdaság a DIW Berlin gazdaságkutató intézet elemzése szerint, amelyben kiemelték, hogy a gazdasági aktivitást jelenleg a lakossági kereslet tartja lendületben, továbbá, hogy a költségvetésből hosszú távú beruházási programot kellene indítani Németország termelési telephelyként vonzóbbá tételére.

GKI: jövőre lassul a gazdaság növekedése

Szerző: Adó Online
Dátum: 2019. december 11.
Címkék: ,
Rovat:

Jövőre már egyértelmű lassulás várható a gazdaságban, mely feltehetőleg 2022-ig folytatódni fog, jövőre így 3,2 százalékkal nőhet a magyar gazdaság a GKI szerint.

K+F-ben létrehozott szellemi termékek elszámolása

MKVKOK
Szerző: Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ
Dátum: 2019. december 10.
Címkék: , , , ,
Rovat:

Az utóbbi években teljesen átalakult a világ teljesítményértékelése. A tudásalapú társadalom kifejezés jól tükrözi ezt a szemléletváltást. A vállalkozások életében egyre nagyobb szerephez jut a szellemi vagyon, amikor egy társaság piaci értéke kerül szóba.

Kevesebbet késnek a számlák kifizetésével a magyar vállalkozások

Szerző: Adó Online
Dátum: 2019. december 9.
Címkék: ,
Rovat:

Jelentősen csökkentek a számottevő késések a számlák kifizetésénél az idei első három negyedévben, a két hónapon túl megfizetett számlák értékének aránya 52, a három hónapon túl megfizetetteké pedig 60 százalékkal volt kevesebb, mint tavaly ugyanebben az időszakban - közölte a Bisnode Magyarország negyedéves elemzése alapján.

Kié az utolsó szó, ha a Bizottság kezdi egy összefonódás vizsgálatát, de a tagállami versenyhatóság fejezi be?

Szerző: dr. Papp Álmos
Dátum: 2019. december 7.
Címkék: , , , , , , ,
Rovat:

A fúziók ellenőrzésére vonatkozó munkamegosztás az Európai Unió Bizottsága, valamint a tagállami versenyhatóságok között első látásra világos hatásköri szabályokon nyugszik. A részleges ügyáttétel eredményeképp bizonyos esetekben azonban nem feltétlenül egyértelmű, hogy ki, milyen döntésre bír hatáskörrel.